به گزارش یازاکو، نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تأکید بر اینکه تقویت دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه از اولویتهای کلیدی است، گفت: در نخستین گام، هیاتی به همراه رئیسجمهور در تاریخ ۷ اردیبهشت به جمهوری آذربایجان سفر خواهند کرد تا مقدمات توافقات و سفرهای آتی را فراهم کنند.
حسین پیرموذن در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اردبیل، افزود: در این سفر ۱۲۰ نفر از فعالان اقتصادی و اعضای بخش خصوصی در قالب هیات اقتصادی و پارلمانی دوستی ایران و آذربایجان به همراه ۴ نفر از استانداران شمال غرب کشور به باکو سفر خواهند کرد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان بر ضرورت بازگشایی مرز آستارا و بیلهسوار برای تردد زمینی با جمهوری آذربایجان تأکید کرد و گفت: این بازگشایی، به همراه راهاندازی پل ارتباطی ایران و آذربایجان در قالب بندر خشک، از موضوعات اصلی است که در این سفر به آن پرداخته خواهد شد.
وی همچنین به سفر هیات چینی به استان از ۸ تا ۹ اردیبهشتماه اشاره و ابراز امیدواری کرد که مسئولان استان، با پذیرش این هیات، مذاکرات جدی برای جذب سرمایهگذاری فعالان اقتصادی چین را انجام دهند.
پیرموذن در ادامه به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ در تهران اشاره کرد و گفت: «این نمایشگاه فرصتی طلایی برای معرفی ظرفیتهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و استانها خواهد بود و امکان برقراری مذاکرات چهره به چهره با فعالان اقتصادی را فراهم میکند؛ همچنین اتاق بازرگانی با حضور فعال در این نمایشگاه تلاش میکند توانمندیهای صادراتی و ظرفیتهای اقتصادی را به نمایش بگذارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: طولانی شدن فرآیند صدور مجوزها، بهویژه در زمینه استعلامها، موجب ایجاد نگرانی در میان سرمایهگذاران شده و انتظار میرود این فرآیندها در سریعترین زمان ممکن انجام شوند.
پیرموذن تأکید کرد: استاندار اردبیل با تمرکز بر جذب اعتبارات و توسعه زیرساختها، در تلاش است تا بسترهای سرمایهگذاری را فراهم کند و جلسات شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی نیز بهطور منظم در پایان هرماه برگزار خواهد شد تا پیگیریهای لازم صورت گیرد.
نایبرئیس اتاق ایران در پایان بر استراتژی اتاق برای حمایت از سرمایهگذاران تأکید کرد و گفت: با تکنرخی شدن ارز و حذف رانتها، شاخصهای اقتصادی بهبود و کشور در مسیر توسعه اقتصادی قرار گیرد، همچنین باید تدابیری برای حمایت از سرمایهگذاران و تسهیل خرید ماشینآلات برای واحدهای تولیدی اتخاذ شود تا نتایج مثبتی در تقویت نظام اقتصادی و کارآفرینی حاصل گردد.
لزوم بررسی زمینهای بلاتکلیف برای سرمایهگذاری در اردبیل
استاندار اردبیل گفت: در راستای تحقق شعار سال و ارتقای شاخصهای اقتصادی استان زمینهای بلاتکلیفی که برای سرمایهگذاری واگذار شدهاند در اسرع وقت باید تعیین تکلیف شود.
مسعود امامی یگانه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق اردبیل برگزار شد با اشاره به اهمیت جذب سرمایهگذاری در استان بر لزوم صدور مجوزهای سرمایهگذاری در اسرع وقت تأکید و اظهار کرد: کوتاهی مدیران در این زمینه قابل چشمپوشی نیست و از مدیران خواست تا زیرمجموعههای خود را نسبت به موضوع سرمایهگذاری با دید مثبت هدایت کنند.
وی همچنین بر لزوم تعیین تکلیف زمینهایی که برای سرمایهگذاری واگذار شدند اما به دلیل کوتاهی سرمایهگذاران در این زمینه بلاتکلیف ماندهاند تأکید کرد و افزود: در راستای تحقق شعار سال و ارتقای شاخصهای اقتصادی استان لازم است قوانین به نفع سرمایهگذار تعبیر شوند.
استاندار اردبیل ادامه داد: بسیاری از فرآیندها، از جمله صدور مجوزها، از طریق درگاه ملی مجوزها و با همکاری نیروی انسانی انجام میشود و بر همین اساس آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی میتواند نقش بسزایی در ارتقاء جایگاه استان بهعنوان یک مقصد سرمایهگذاری ایفا کند.
امامی یگانه گفت: کارگروه سرمایهگذاری استان با هدف تسهیل روند پیگیری موضوعات استانی تشکیل شده است و این کارگروه برش استانی مشخصی را در نظر گرفته و استانداران نیز در سطح ملی جایگاه ویژهای دارند که امکان پیگیری آسانتر مسائل را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه مدیران دستگاههای اجرایی استان ملزم به هوشمند بودن در برنامهریزیهای خود هستند افزود: مدیران با تدوین برنامههای اولویتدار سرمایهگذاری و بهرهبرداری از ظرفیتهای اقتصادی و تجاری منطقه و تجهیز زیرساختها میتوانند در توسعه پایدار و افزایش کارایی در جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی نقش بسزایی داشته باشند.
استاندار اردبیل در خصوص سفر تیم اقتصادی به کشور آذربایجان اظهار کرد: تسهیل مراودات زمینی، احداث شهرک صنعتی ایران-آذربایجان، راهاندازی روادید کوتاهمدت، توسعه زیرساختهای گمرکی و تشکیل کارگروه پایش آلودگی رود ارس از جمله موضوعات مهمی است که در این سفر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. این اقدامات به منظور تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور انجام میشود.