به گزارش یازاکو، وحید کاظم زاده در حاشیه کارگاه آموزشی اصول طبخ آبزیان در دبیرستانی در شهر زنوز شهرستان مرند ، با اشاره به نقش حیاتی مصرف ماهی و سایر آبزیان در سلامت جامعه، اظهار داشت: ماهی و فرآوردههای آبزی به عنوان یکی از سالمترین منابع پروتئینی، حاوی اسیدهای چرب امگا-۳، ویتامینهای D و B۱۲، ید، سلنیوم و سایر ریزمغذیهای ضروری هستند که نقش بسزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز دارند.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف آبزیان در ایران هنوز از استانداردهای جهانی فاصله دارد، تصریح کرد: متأسفانه با وجود منابع غنی آبزیان در کشور، سرانه مصرف ماهی و محصولات دریایی در سبد غذایی خانوارهای ایرانی پایین است. این در حالی است که کارشناسان تغذیه توصیه میکنند حداقل دو وعده ماهی در هفته مصرف شود تا از فواید آن بهرهمند شویم.
سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در استان از رقم ۳۰۰ گرم دهه هفتاد به ۸.۴ کیلوگرم در سال ۱۴۰۳رسیده است افزود: بازارچه ها و غرفه های عرضه مستقیم و زنده آبزیان و مراکز گردشگری و طبخ آبزیان در سطح استان به منظور ترویج فرهنگ مصرف ماهی و بالا بردن سرانه مصرف در طول سال مشغول به فعالیت هستند و با اجرای برنامه های ترویجی و اطلاع رسانی و تسهیل دسترسی مردم عزیز به انواع آبزیان ، شاهد افزایش مصرف آن در استان خواهیم بود.
وی همچنین به برنامههای ترویجی مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: در راستای افزایش آگاهی عمومی و ترویج فرهنگ مصرف آبزیان، سازمان جهاد کشاورزی استان برنامههای آموزشی متنوعی از جمله کارگاههای طبخ، آموزش پرورش آبزیان و معرفی محصولات جدید دریایی را در دست اجرا دارد تا خانوادهها را به گنجاندن این ماده غذایی ارزشمند در رژیم روزانه ترغیب کند.
مشاور رئیس سازمان و سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی استان میزان تولید ماهی و آبزیان را در استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰ هزار و ۵۷۵ تن اعلام نمود و افزود: میزان تولید محصولات آبزی در استان در طی یک دهه گذشته دو برابر شده است.
وی دانشآموزان را به عنوان سفیران سلامت و تغذیه سالم معرفی کرد و گفت: نقش شما نوجوانان در ترویج مصرف ماهی بسیار حائز اهمیت است. شما میتوانید با یادگیری روشهای صحیح طبخ و آگاهی از فواید ماهی، هم در خانواده و هم در جامعه تغییرات مثبتی ایجاد کنید.
وی به راههای مشارکت دانشآموزان در ترویج مصرف ماهی اشاره نموده و افزود: فراگیری روشهای پخت سالم و متنوع ماهی در کارگاههای آموزشی، انتقال دانش کسبشده به اعضای خانواده و دوستان ، طراحی پوستر، کلیپ و پستهای اینترنتی درباره فواید مصرف ماهی، برگزاری مسابقات مقالهنویسی و نقاشی با موضوع تغذیه سالم ، پیشنهاد دادن غذای دریایی در بوفههای مدارس ، سازماندهی جشنوارههای غذایی با محوریت ماهی ، مصرف منظم ماهی در وعدههای غذایی شخصی و تشویق اطرافیان به جایگزینی ماهی با گوشتهای قرمز پرچرب از جمله راه های افزایش مصرف ماهی از طریق دانش آموزان عزیز می باشد.
کاظمزاده در پایان با بیان اینکه شما دانشآموزان نه تنها آیندهسازان کشور هستید، بلکه میتوانید از همین امروز با ترویج عادات غذایی سالم، نسلی سالمتر و بانشاطتر پرورش دهید از دانشآموزان و خانوادهها خواست با مصرف منظم ماهی و آبزیان، گامی موثر در جهت سلامتی فردی و اجتماعی بردارند.