به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ریپورت، سیمور فتال اف دبیر کل کمیسیون ملی جمهوری آذربایجان این موضوع را در جریان کنفرانسی با عنوان «متون کهن و منابع کلاسیک، جعلها و افسانهسازیهای ارامنه را افشا می کنند» اعلام کرد.
فتال اف بیان کرد که مطرح شدن این موضوع و تصویب آن در جلسه ۲۲۱ شورای اجرایی یونسکو که در آوریل ۲۰۲۵ برگزار شد، دستاوردی مهم است. اطمینان دارم که در روند گرامیداشت صدمین سالگرد درگذشت آشیق علسگر در سطح یونسکو در سال ۲۰۲۶، در کنار نهادهای دولتی، نمایندگان جامعه مدنی آذربایجان نیز حضور خواهند داشت و سهم ارزشمندی در شناساندن شایسته فرهنگ غنی ملت ما به جامعه جهانی ایفا خواهند کرد.
لازم به ذکر است که آشیق علسگر یکی از برجستهترین آشیقهای آذربایجان بود که در سال ۱۸۲۱ در روستای آغکۆل منطقه گؤیچه (امروزه در خاک ارمنستان) به دنیا آمد و در سال ۱۹۲۶ درگذشت. او در طول بیش از یک قرن زندگیاش، نقش مهمی در حفظ و گسترش سنت آشیقی و ادبیات شفاهی آذربایجان داشت. اشعارش بیشتر در قالب قوشما، گرایلی و دستان سروده شدهاند و مضامین عاشقانه، اجتماعی و عرفانی دارند. زبان شعریاش ساده، پرشور و مردمی بود و تأثیر زیادی بر نسلهای بعدی آشیقها گذاشت.