به گزارش یازاکو، مسعود بنابیان، نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه با بیان اینکه آذربایجان شرقی همواره ارتباط خوبی با کشور ارمنستان داشته است، گفت: تعدادی از ارمنیها از گذشته در محله بارون آواک (بارناوا) در شهر تبریز حضور داشتندو وجود چندین کلیسا در سطح استان نشانه تعامل تاریخی مردم آذربایجان با مردم ارمنی دارد.
وی ادامه داد: تمام سعی ما براین است تا با کشورهای آذربایجان و ارمنستان خارج از مسائل سیاسی همکاری و ارتباط داشته باشیم.
نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز خاطرنشان کرد: نقش دیپلماسی در کشور ما کمتر از وزارت اقتصاد و یا بانک مرکزی نیست، امیدواریم یک سری اصلاحاتی انجام گرفته و برخی از موانع از بین روند تا بتوانیم آزادانه با کشورهای قفقاز تجارت کنیم.
مردم آذربایجان شرقی، مردمی حرفهای در حوزهی تجارت هستند
مهدی سبحانی، سفیر ایران در ارمنستان نیز در این جلسه با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی و ارمنستان میتوانند فرصتهای خوبی برای تبادل و تجارت داشته باشند، بیان کرد: تجارت کشور با ارمنستان در شرایط خوبی قرار دارد. کشور ایران بیش از ۷۵۰ میلیون دلار تجارت با کشور ارمنستان دارد که سهم آذربایجان شرقی از این تجارت قابل توجه بوده است.
وی با اشاره به اینکه از لحاظ تجارت با آذربایجان شرقی متحد هستیم، گفت: ارمنستان یک مقصد خوب صادراتی برای کالاهای ایرانی است.
سفیر ایران در ارمنستان خاطرنشان کرد: استان آذربایجان شرقی از لحاظ تولید و صادرات پتانسیلهای بسیاری دارد، ارمنستان یکی از همسایگان خوب ما است که میتوانیم ارتباط اقتصادی خوبی با آن داشته باشیم ارتباطی که بتواند منافع ملی کشور ما را تامین کند.
وی با بیان اینکه مردم آذربایجان شرقی، مردمی حرفهای در حوزهی تجارت هستند، افزود: ترکها میدانند که تجارت در کجا سود دارد، اکثر آدمای سرشناس چه از لحاظ تجارت، سرمایه گذاری و بازارهای اقتصادی که در ارمنستان کار میکنند از ترکهای تبریز هستند.
سبحانی اضافه کرد: تجارت منطق خاص خود را دارد، برای جمعیتی که از ارمنستان به ایران برای خرید جنس میآیند باید کالای مرغوب در اختیارشان قرار دهیم.
وی گفت: بازارچهی مرزی نیز باید بازارچهی باکیفیتی باشد و صرفا نباید نگاهی سودده به این بازارچه داشته باشیم، بلکه باید نگاهی عمیق و درازمدت داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه خواست ما این است تا اتاق بازرگانی تبریز، اتاق بازرگانی معین در ارتباط با ارمنستان باشد، توضیح داد: چراکه سهم بسیاری از تجارت کشور توسط استان آذربایجان شرقی با ارمنستان انجام میگیرد.
یونس اکبرپور پایدار، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز، تاکید کرد: آذربایجان شرقی از لحاظ صنعتی و گردشگری دارای پتانسیلهای بسیار بالایی بوده و در حوزههایی چون تولید فولاد، قطعات خودرو، چرم، کفش و .. جزو استانهای سرآمد کشور بشمار میرود.
احمد فتاح زاده، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه چالشها و موانع بخشهای تولیدی استان در حوزهی قیر را توضیح داد.
جعفر محرمپور، دبیر اتاق تبریز نیز در ادامه بر افزایش ارتباط تجاری بین کشور ارمنستان با آذربایجان شرقی تاکید کرد و گفت: ارمنستان بازار خوبی دارد و اگر کشور ارمنستان را مبدأ با اوراسیا قرار دهیم، میتوانیم در توسعهی اقتصاد کشور موفقتر عمل کنیم.
گفتنی است در این دیدار سرکنسول ایران در قاپان نیز حضور داشتند.