به گزارش یازاکو، احمدرضا جودتی روز یکشنبه به مناسبت هفته سلامت، اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر به دلیل تغییرات عمده در سبک زندگی و کاهش قابل توجه تحرک، نوع تعذیه و زندگی ماشینی بیماری های قلبی و عروقی و نارسایی های ناشی از آن بخش قابل توجهی از مردم را درگیر کرده است.
وی لازمه سلامت جامعه را بازنگری در سبک زندگی دانست و با اشاره به اینکه به دلیل دگرگونی های عمیق در نوع و نحوه زندگی مردم، شاهد تهدید جدی شرایط سلامتی تک تک مردم به ویژه در سنین پایین هستیم، افزود: همه مردم باید برای حفظ سلامتی در سبک زندگی خود بازنگری کنند، چون سلامتی و سبک زندگی درست، تمامی جنبههای زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد.
جودتی یادآور شد: برای جلوگیری از بروز و ظهور بیماری های قلبی و عروقی ناشی از بی تحرکی، باید روزانه حداقل با نیم ساعت ورزش سلامتی خود را تضمین کنیم.
وی بروز انواع سوانح و حوادث جاده ای و غیر جاده ای را دومین عامل مرگ و میر در آذربایجان شرق برشمرد که حدود ۲۰ درصد فوتی های استان را شامل می شود.
جودتی گفت: انواع سرطان ها با ۱۹.۴۰ درصد و مشکلات و بیماری های تنفسی با ۸.۱۸ درصد در رده های سوم و چهارم دلیل فوتی ها در آذربایجان شرقی قرار دارند.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت که علاوه بر این عامل قابل سنجش و اندازه گیری، عوامل روحی نیز از جمله مشکلات سلامتی مردم منطقه است.
وی اقتصاد، فرهنگ و جامعه را از دلایل عمده و مهم بروز انواع مشکلات در حوزه سلامت جامعه اعلام کرد و گفت: برای جلوگیری از به مخاطره افتادن سلامت جسمی و روحی آحاد مردم باید همه دستگاه های اجرایی و خدماتی پای کار آیند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز سرمایه گذاری در حوزه سلامت را از پیش نیازهای مهم توسعه متوازن هر کشور بیان کرد و با اشاره به اینکه متاسفانه در دهه های اخیر سرانه نظام سلامت در ایران رو به کاهش گذاشته است، ادامه داد: سرمایه گذاری در این حوزه مهم در کشورمان حتی از کشورهای منطقه مثل ترکیه در حال فاصله گرفتن معنی دار است.