به گزارش یازاکو، علیرضا نوین، با اشاره به سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان، گفت: سیاست تنشزدایی و افزایش ارتباطات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همسایگان را به فال نیک میگیریم و بر این باوریم کاهش فاصلهها با سایر ممالک اسلامی، جای رژیم صهیونیستی را در این کشورها تنگتر میکند و گفتوگو برای رفع مشکلات فیمابین با جمهوری آذربایجان، خنثیساز توطئه خناسان است.
وی، گفت: رئیس جمهور آذربایجان از مناسبات فرهنگی و تاریخی کشورش با ایران اسلامی و علاقه ملت جمهوری آذربایجان به ایران آگاه است.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی، گفت: قطعاً دیپلماسی مبتنیبر عزت و اقتدار در این سفر مدنظر ریاست جمهوری اسلامی ایران است و امیدواریم یکی از نتایج این واقعه، رفع سوءتفاهمات میزبان باشد.
نوین، گفت: کریدور ارس بهعنوان پروژهای بینالمللی و ضامن تقویت ارتباطات اقتصادی ایران، جمهوری آذربایجان و اعضای اتحادیه اوراسیا، محصول همکاریهای ایران و جمهوری آذربایجان است و پیشنهاد ما به هیئت اعزامی گفتوگو برای احیای مسیر ریلی جلفا-نخجوان-روسیه است که تحت تأثیر جنگ پایانیافته قرهباغ، سالها است راکد مانده است.
وی بیان کرد: حجم تجارت دوجانبه ایران و جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۴، بیش از ۳۲ درصد رشد و حملونقل ترانزیتی بیش از ۲۳ درصد جهش داشته است. حال که دو همسایه مسلمان برای افزایش حجم تجارت سالانه به ۱۰ میلیارد دلار در پنج سال آینده هدفگذاری کردهاند باید مراقب نقش مخرب بیگانگان در جلوگیری از تحقق این چشمانداز باشند.
بهگزارش تسنیم، بنابر اعلام معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، مسعود پزشکیان به دعوت رئیس جمهور آذربایجان، ۸ اردیبهشت برای انجام سفری رسمی عازم باکو خواهد شد. برنامههای متعددی پیشبینی شده و امید میرود شاهد فصل جدیدی از گسترش همکاریها میان دو کشور برادر با پیوندهای عمیق تاریخی، در همه عرصهها ازجمله بازرگانی و استانهای مرزی باشیم.