• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 1 May - 2025
0
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار:

روان‌ جامعه را فراموش کرده‌ایم

  • کد خبر : 178338
  • 10 اردیبهشت 1404 - 18:45
روان‌ جامعه را فراموش کرده‌ایم
مرتضی محمدزاده معاون سیاسی و اجتماعی استاندار درآیین گرامی‌داشت روز روان‌شناس و مشاور در استان آذربایجان‌شرقی که روز چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه برگزار شد، گفت: «بحثم را با این سوال آغاز می‌کنم که حال روان جامعه ما چگونه است؟ آمار و ارقام می‌گوید وضعیت روان جامعه ما خوب نیست و در حالت کلی روان جامعه را فراموش کرده‌ایم.

به گزارش یازاکو، مرتضی محمدزاده معاون سیاسی و اجتماعی استاندار درآیین گرامی‌داشت روز روان‌شناس و مشاور در استان آذربایجان‌شرقی که روز چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ماه برگزار شد، گفت: «بحثم را با این سوال آغاز می‌کنم که حال روان جامعه ما چگونه است؟ آمار و ارقام می‌گوید وضعیت روان جامعه ما خوب نیست و در حالت کلی روان جامعه را فراموش کرده‌ایم. آمارها می‌گوید حدود ۲۴ درصد مردم دارای اختلالات روانی با درجه‌های مختلف هستند. از این یک‌چهارم جمعیت که دارای اختلالات هستند چند درصد می‌توانند درمان بگیرند؟ درصد بسیار اندکی می‌توانند درمان بگیرند چرا که یا نمی‌دانند یا از انگ روانی بودن می‌ترسند.»

محمدزاده در ادامه با اشاره به اینکه پرداختن به مسائل روان یک اجماع و همدلی می‌خواهد، بیان کرد: «خانه‌ها و آپارتمان‌هایی که ما در آن‌ها ساکن هستیم ۲۳ الزام تحت عنوان مقررات ملی ساختمان دارد مثلا اینکه ارتفاع پریز ما چقدر باشد بحث شده است اما این آپارتمان‌ها پیوست روان ندارند. آیا مگر خانه برای روان انسان نیست، پس چرا اثری از روان انسان در آن نیست؟ صد سال قبل نیاکان ما نسبت به ما سازه‌های خوبی داشتند که در آن سازه‌های قدیمی روان انسان سهم داشت اما در آپارتمان‌ها روان انسان سهم ندارد.»

وی افزود: «من علوم سیاسی خوانده‌ام و تعهد کاری‌ام اول حکمرانی سیاسی و بعد حوزه سیاسی است و من معتقدم درمان دردهای روان در مطب‌های روان‌شناسان و تخت‌های بیمارستان درمان نخواهد شد و این جامعه است که می‌تواند درمان‌گر روان فرد باشد. مثلا شهرداری متولی زیباسازی شهری است و چه بهتر خواهد بود برای زیباسازی با مشاوره چند روان‌شناس یک پیوست روان‌شناختی برای زیباسازی نیز لحاظ شود.»

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار در ادامه با اشاره به طرح تحول سلامت در دهه ۹۰، بیان کرد: «در دهه ۹۰ تحت طرح سلامت روان سه شهرستان پایلوت طرح تحول سلامت روان نیز قرار گرفتند که بردسیر و نیشابور و اسکو بودند و من در آن مقطع فرماندار اسکو بودم ما در شهرستان اسکو توانستیم ۲۰ درصد از افراد دارای اختلالات روانی را بیابیم و آن‌ها را پای درمان بکشانیم. برخی به‌خاطر انگ روانی از درمان طفره می‌رفتند اما ما سراغ آن‌ها رفتیم و نتایج بسیار مطلوبی نیز گرفتیم.»

وی در پایان خاطر نشان کرد: «نباید روان را نادیده بگیریم. طرح تحول سلامت روان در مقطعی از اولویت افتاد اما خوشبختانه این طرح دوباره در دولت دکتر پزشکیان شروع شده چون دکتر پزشکیان خودشان پزشک هستند این مسائل را به‌خوبی لمس می‌کنند و شما هم باید کمک کنید تا این طرح‌ها موفق باشند.»

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=178338

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});