• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Saturday - 3 May - 2025
2

آذربایجان‌شرقی؛ هاب لجستیکی شمال‌غرب در مسیر تقویت زیرساخت‌ها

  • کد خبر : 178518
  • 13 اردیبهشت 1404 - 8:45
آذربایجان‌شرقی؛ هاب لجستیکی شمال‌غرب در مسیر تقویت زیرساخت‌ها
یازاکو - جلسه کمیسیون حمل‌ونقل، گمرک و لجستیک اتاق بازرگانی تبریز با محوریت «ارائه گزارش عملکرد در سال 1403 و ارائه سند پیشنهادی لجستیک و تجارت خارجی استان» با حضور فعالان حوزه کارگزاران گمرکی و حمل و نقل بین المللی استان در اتاق تبریز برگزار شد.

به گزارش یازاکو، سید احمد فتاح زاده اسکوئی؛ رئیس کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک اتاق تبریز، ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان و مصدومان حادثه بندر شهیدرجایی، به بیان چالش‌های اخیر در حوزه حمل‌ونقل استان پرداخت.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در روزهای اخیر توسط کمیسیون گفت: نسبت به بومی‌گرایی و بارگیری ناوگان بومی و غیر بومی و نوبت‌دهی برای ناوگان، نامه‌هایی برای مسئولان ذیربط ارسال کردیم و امیدواریم دستورالعمل ارائه شده در تمام کشور نهادینه و اجرا شود.

فتاح زاده وجود ناوگان خارجی و ارائه بار به کامیون‌های خارجی را از جمله آسیب‌های جدی برای حمل و نقل بین المللی کشور دانست و خواستار رسیدگی جدی توسط مسئولان امر شد.

وی با اشاره به مشکل «باک‌پُر» اظهار داشت: این مسئله یکی از چالش‌های مهمی بود که حدود یک ماه ناوگان حمل‌ونقل بین المللی را زمین‌گیر کرده بود. ما در این کمیسیون از طریق رایزنی و ارتباط مستقیم با استاندار آذربایجان‌غربی تا حدی توانستیم مشکل را برطرف کنیم، اما متأسفانه اخیراً زمزمه‌هایی مبنی بر بازگشت مجدد این محدودیت‌ها به گوش می‌رسد.

فتاح‌زاده به مشکل صف طولانی در مرزها اشاره کرد و گفت: در برخی از مرزها کوچک‌ترین امکانات حتی آب آشامیدنی وجود ندارد.

سیدضیاء رضوی؛ دبیر کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک به تقویم ماهانه برگزاری جلسات اشاره داشته و از فعالیت‌های صورت گرفته در سال گذشته گزارشی ارائه داد.

دبیر کمیسیون با اشاره به دو موضوع مهمی که سال گذشته در بخش تجارت خارجی و حمل و نقل بین‌المللی کشور مشکل ساز شده بود، افزود: مورد اول، دریافت مالیات سوخت از ناوگان حمل و نقل ایرانی در خاک ترکیه (قانون باک پر) و دیگری مشکلات واردکنندگان کشنده‌های جدید اعم از اختلالات در سامانه جامع تجارت و عدم امکان ویرایش در ثبت سفارش، توقف پرونده‌ها در مراحل کارشناسی و تخصیص ارز بود.

وی با بیان این مطلب ادامه داد: سال گذشته اتاق تبریز و رئیس کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک با پیگیری مسائل از طریق مدیران استانی تمام سعی خود را در حل مشکلات مطرح شده اعضا به‌کار گرفتند و امسال نیز درخواست داریم موضوعات خود را با توجه به اولویت‌ها به دبیرخانه کمیسیون منعکس کنند.

رضوی اختلالات در سامانه ثبت سفارش و ارائه کیفیت نامناسب خدمات به تبع آن را در کمبود بارهای وارداتی دخیل دانست و گفت: امیدواریم مسئولان وزارت صمت هرچه سریع‌تر نسبت به رفع مشکل اقدام کنند.

مسئول امور کارنه‌تیر و حمل و نقل بین‌المللی اتاق تبریز با اشاره به آمار ارائه خدمات کارنه تیر اتاق تبریز اظهار داشت: اتاق تبریز در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۲۹۷۵ جلد کارنه تیر را به ۴۲ شرکت ارائه کرده، در حالیکه در سال ۱۴۰۳ این تعداد به ۲۶۵۳۹ جلد برای ۶۳ شرکت حمل و نقل بین‌المللی بوده است و طی دو دهه اخیر هر سال این آمار رشد قابل توجهی داشته و استان آذربایجان‌شرقی رکورددار ارائه خدمات بین استان‌های حوزه تیر است.

وی ادامه داد: در سال گذشته شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی آرمان ترابر لوتوس، آلتین ترانس آسیا و امیر لجتسیک به ترتیب رتبه اول تا سوم آمار خرید کارنه‌تیر را در تبریز به خود اختصاص داده اند که برحسب قدردانی از تلاش های صورت گرفته در این جلسه تقدیر خواهد شد.

دبیر کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک اتاق تبریز، تدوین سند لجستیک و تجارت خارجی استان را از جمله ضروریات برای منطقه دانسته و عنوان کرد: استان آذربایجان‌شرقی به عنوان هاب لجستیکی منطقه شمال‌غرب کشور شناخته می‌شود و در سال ۱۴۰۴ می‌توانیم نقش‌آفرینی جدی‌تری در حوزه ترانزیت منطقه‌ای و بین‌المللی داشته باشیم و ارزیابی سیستم فعلی و شناسایی ظرفیت‌های تجاری استان و بررسی زیرساختها به لحاظ نرمافزاری و سخت‌افزاری می‌تواند در تدوین این سند کمک کند.

مهرداد ایرانی؛ نایب‌رئیس کمیسیون، مالیات را یکی از چالش‌های جدی در مسیر توسعه شرکت‌های حمل‌ونقل عنوان کرد و گفت: در حوزه مالیات باید انعطاف‌پذیری بیشتری از سوی نهادهای ذی‌ربط اعمال شود تا شرکت‌های حمل‌ونقل بتوانند با سهولت بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.

وی با انتقاد از پیچیدگی‌ها و مشکلات موجود در فرآیند ثبت سفارش اظهار داشت: فعالان اقتصادی هنگام ثبت سفارش با موانع متعددی مواجه هستند. برخی از تغییرات ناگهانی در رویه‌ها و کدهای بانکی بدون اطلاع‌رسانی دقیق انجام می‌شود و مسئولان بانکی باید نسبت به این تغییرات پاسخگو باشند.

ایرانی همچنین به مشکلات موجود در سامانه جامع تجارت اشاره کرد و گفت :سازمان صمت باید به‌صورت شفاف دلیل بروز نواقص و اختلالات این سامانه را اعلام کند و در جهت رفع آن‌ها اقدامات مؤثری انجام دهد. تداوم این مشکلات روند فعالیت اقتصادی را کند و فعالان را با سردرگمی روبه‌رو کرده است.

در ادامه این نشست حاضرین و روسای انجمن شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی استان و شمالغرب به بیان مشکلات خود در حوزه گمرک و لجستیک پرداختند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=178518

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});