به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اؤلکه، در این دادگاه تصاویری از یک ویدئو حاوی مصاحبه با آرائیک هاروتیونیان به نمایش گذاشته شده و مورد بررسی قرار گرفت.
آرائیک هاروتیونیان در این فیلم درباره یکی از فرماندهان گروهان ارمنی و مشارکت او در نبردهای کرکیجهان، مالیبَیلی و دیگر درگیریها صحبت میکند.
هاروتیونیان در پاسخ به پرسشهای دادستانها ادعا کرده که در این نبردها حضور نداشته و در زمان این درگیریها در شهر ایروان مشغول تحصیل در مرکز آموزش کشاورزی بوده است. وی توضیح داده که در سال ۲۰۲۰ هنگامی که نامزد مقام ریاست در رژیم جعلی بوده، برای جلوگیری از تردید درباره “سابقه خدمتیاش” در جنگ، چنین اظهاراتی کرده است.
هاروتیونیان افزود: در طی دوره ای مشغول سندسازی درباره رزومه ام بودم، شاهدانی را دعوت کرده بودم تا بگویند که گویا من در عملیات های جنگی شرکت کردهام. باید در آنجا خدمات من در آن زمان ذکر میشد. آنها باید اطلاعاتی میدادند که تأیید میکردند شاهد حضور من در آن عملیاتها بودهاند. من اساساً آن اطلاعات (مربوط به نبردها) را از دوستان گرفته بودم و طوری وانمود کرده بودم که از ماه سپتامبر همراه آنان خدمت کردهام. جزئیات را هم از دفترچه خاطرات برادرم میدانم. اگر این کارها انجام نمیشد، در انتخابات سال ۲۰۲۰ سابقه خدمت من در آن دوران زیر سوال میرفت. باید چیزی ساخته و پرداخته میشد تا نشان دهد که من در جنگها شرکت کردهام. اما واقعیت این است که من در آن زمان دانشجو بودم.
وی همچنین در پاسخ به سؤال وکیل خود اظهار داشت که بهصورت دائمی در پایان ماه اوت یا اوایل سپتامبر سال ۱۹۹۳ به قرهباغ نقل مکان کرده است.