به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از نشریه گردشگری جی ام، چهارمین نشست وزرای گردشگری سازمان کشورهای در حال توسعه (D-8) با سخنرانی شریف فتحی وزیر گردشگری و میراث فرهنگی مصر آغاز شد. فتحی در ابتدای سخنان خود حضور محمت نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری ترکیه را در این نشست گرامی داشت و انتخاب شهر آنتالیا بهعنوان شهر گردشگری سال ۲۰۲۵ از سوی کشورهای D-8 به ایشان تبریک گفت.
در این نشست که در قاهره پایتخت مصر برگزار شد، محمت نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه، حذیفه رحمان وزیر دولت و معاون نخستوزیر پاکستان، رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران و رؤسای هیئتهای نمایندگی دیگر کشورهای عضو حضور داشتند.
در نخستین جلسه کاری این نشست ارسوی وزیر گردشگری و فرهنگ ترکیه موفقیتهای کشورش در حوزه گردشگری و اهداف آینده را تشریح کرد.
وی گفت از دهه ۱۹۸۰ بهویژه در ده سال گذشته پیشرفتهای مهمی در حوزه گردشگری داشتهاند و ترکیه اکنون در میان ۱۰ مقصد برتر گردشگری جهان قرار دارد. ارسوی افزود: در سال ۲۰۲۴ درآمد گردشگری ما با ۸ درصد افزایش به ۶۱ میلیارد دلار رسید و تعداد بازدیدکنندگان نیز با ۹ درصد رشد، به ۶۲ میلیون نفر رسید.
وی خاطرنشان کرد که دولت با تخصیص زمین، کاهش هزینه خدمات عمومی و تخفیفهای مالیاتی، مشوقهایی برای رشد صنعت گردشگری فراهم کرده و موانع بوروکراتیک را حذف کرده است. ارسوی همچنین به تأسیس «آژانس تبلیغ و توسعه گردشگری ترکیه» (TGA) در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد که هدفش تقویت برند ترکیه و تبدیل آن به یک مقصد پیشرو در بازارهای بینالمللی است.
«ما نخستین کشوری هستیم که برنامه گردشگری ایمن را توسعه و اجرا کرد»
ارسوی یادآور شد که ترکیه در دوران همهگیری کرونا نخستین کشوری بود که برنامه گردشگری ایمن را توسعه و به اجرا گذاشت؛ برنامهای که در سال ۲۰۲۲ با همکاری شورای جهانی گردشگری پایدار به برنامه اقلی این کمیته تبدیل شد. او افزود: هدف این است که تا پایان سال ۲۰۳۰ تمامی مراکز اقامتی در ترکیه گواهینامههای مربوطه را دریافت کنند.
وی با تعریف چشمانداز گردشگری ترکیه برای سال ۲۰۵۳ بهعنوان «زیرساختهای سبز و تمرکز بر پایداری» گفت: در این چشمانداز با بهرهگیری حداکثری از هوش مصنوعی و فناوریهای دیجیتال پیشرفته، هدف ما قرار گرفتن ترکیه در میان سه کشور نخست جهان از نظر درآمد گردشگری است.
ارسوی بر لزوم افزایش فعالیتهای معرفی محصولات گردشگری جایگزین تأکید کرد و افزود: مطابق با برنامههای راهبردی، با متنوعسازی گردشگری و گسترش آن به سراسر کشور و در تمام طول سال، محصولات گردشگری جایگزین را تبلیغ خواهیم کرد. در این چارچوب، تمرکز ویژهای بر تبلیغات در بازارهای دور مانند آمریکا و شرق دور خواهیم داشت، بهویژه برای گروههای درآمدی بالا. همچنین با کمک برنامههای صدور گواهینامه گردشگری، درآمد بهازای هر بازدیدکننده را افزایش خواهیم داد.
«هوش مصنوعی، انقلابی در گردشگری است»
ارسوی ادامه داد: در عصر اقتصادهای هوشمند، گردشگری فقط یک فعالیت تفریحی نیست. گردشگری یک اکوسیستم است. فرهنگ است، دیپلماسی است، نوآوری است، تجارت است. گردشگری موجب توسعه محلی میشود، از کسبوکارهای کوچک حمایت میکند، به زنان و جوانان قدرت میبخشد و جوامع را به یکدیگر پیوند میزند. برای هماهنگی با روندهای جهانی، بهدقت تحولات حوزه هوش مصنوعی را دنبال میکنیم. هوش مصنوعی یکی از سریعترین فناوریهای در حال رشد در تاریخ بشر است و انقلابی در گردشگری محسوب میشود. ما در ترکیه مصمم هستیم که در این تحول، نقشی پیشرو ایفا کنیم. برای همسویی با سرعت زمانه، صنعت گردشگری باید با فناوری یکپارچگی قویتری داشته باشد. ما میخواهیم گردشگری را با هوش مصنوعی از نو تعریف کنیم و تجربه بازدیدکنندگان را به حداکثر برسانیم.
وزیر گردشگری و فرهنگ ترکیه همچنین اعلام کرد که ترکیه در نظر دارد با راهاندازی سیستمهای راهنمایی مبتنی بر هوش مصنوعی در موزهها و فضاهای فرهنگی، تجربهای تعاملیتر برای بازدیدکنندگان فراهم کند و افزود: ما میخواهیم با روایت داستان گذشتهمان از طریق فناوری آینده، دگرگونی فرهنگی خود را در فضای دیجیتال با جهان به اشتراک بگذاریم.