• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 8 May - 2025
0

کشمکش کشمیر و دلیل جنگ هند و پاکستان

  • کد خبر : 179064
  • 18 اردیبهشت 1404 - 9:01
کشمکش کشمیر و دلیل جنگ هند و پاکستان
یازاکو - ماجرا به دو سال پس از پایان جنگ دوم جهانی بازمی‌گردد؛ سال 1947 که هند مستعمره بریتانیا بود، به استقلال رسید و پس از آن 500 مهاراجه‌نشین هند باید بین دو کشور هند یا پاکستان یکی را انتخاب می‌کردند. پیچیدگی ماجرا از جایی آغاز شد که مردم دو ایالت حیدرآباد و جوناگاد هندو بودند اما حاکمان آن‌ها مسلمان بودند.

یازاکو، محمود سعید_ ماجرا به دو سال پس از پایان جنگ دوم جهانی بازمی‌گردد؛ سال ۱۹۴۷ که هند مستعمره بریتانیا بود، به استقلال رسید و پس از آن ۵۰۰ مهاراجه‌نشین هند باید بین دو کشور هند یا پاکستان یکی را انتخاب می‌کردند. پیچیدگی ماجرا از جایی آغاز شد که مردم دو ایالت حیدرآباد و جوناگاد هندو بودند اما حاکمان آن‌ها مسلمان بودند.

به‌رغم تمایل این دو ایالت برای پیوستن به پاکستان، اما با مداخله‌گری هند این دو ایالت نتوانستند به پاکستان مسلمان‌نشین بپیوندند. از سوی دیگر کشمکش کشمیر نیز تاریخچه‌ای جالب دارد: کشمیر اکثریتی مسلمان داشت با مهاراجه‌ای هندو. مسلمانان کشمیر در تلاش بودند به کشور پاکستان بپیوندند اما هند و مهاراجه هندو مانع شدند و این مسائل باعث ایجاد پیچیدگی‌های زیادی نیز شد. خود کشمیر هم بافتار پیچیده و در عین حال درهم‌آمیخته‌ای دارد:

کل منطقه کشمیر حدودا ۱۲ میلیون جمعیت دارد که حدود دوونیم میلیون نفر آن در کشمیر آزاد با جمعیتی مسلمان در دست پاکستان است و دره کشمیر با جمعیت ۹۵ درصدی مسلمان و چهار درصدی هندو و با چهار میلیون جمعیت در دست هند است. هم‌چنین منطقه جامو و لداخ نیز که مجموعا شش‌ونیم میلیون جمعیت دارند آمیزه‌ای از مسلمان و هندو و بودایی است که آن هم به هند تعلق دارد.

حالا جنگ بر سر این منطقه است که پاکستان ادعا دارد از آن‌جایی‌که اکثریت کشمیری‌ها مسلمان هستند باید به خاک پاکستان گره بخورند و هند بر تمامیت ارضی خود اصرار می‌ورزد. این منطقه در طول سالیان متمادی محل تنش زیادی بوده و علاوه‌بر جنگ‌های گسسته، دو کشور جهت بازدارندگی به ساخت سلاح هسته‌ای نیز جهت بازدارندگی مبادرت ورزیده‌اند.

مهم‌ترین موضوع در این منطقه صرفا جمعیت و دین هم نیست؛ اهمیت کشمیر بسیار زیاد است. مثلا کشمیر، سرچشمه رودخانه‌هایی مانند سند، جهلم و چناب است. این سه رودخانه برای کشاورزی، تولید انرژی و صنعت هر دو کشور حیاتی هستند. ۸۰ درصد کشاورزی پاکستان وابسته به این رودخانه‌هاست. هرگونه اختلال در جریان آبی، اقتصاد کشاورزی پاکستان که ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد، فلج می‌کند. پاکستان، افتتاح سدهای کیشنگنگا و باگلیهار توسط هند را تهدیدی برای موجودیت و امنیت آبی خود می‌داند.

موضوع دیگر اقتصاد انرژی است. توپوگرافی کوهستانی و رودخانه‌هایی با جریان بالا، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید انرژی برق‌آبی ایجاد کرده است. هند نیروگاه‌های برق‌آبی در کشمیر تحت کنترل خود را توسعه داده است که برای تأمین برق منطقه شمالی این کشور حیاتی است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=179064

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});