به گزارش یازاکو، دکتر عباس قنبری باغستان در بازدید از دانشگاه صنعتی تبریز بر ضرورت تسریع روند بینالمللیسازی آموزش عالی و جذب دانشجویان خارجی با کیفیت تاکید کرد و گفت: باید مشارکت جدیتر دانشگاههای سطح یک کشور در جذب دانشجویان بینالمللی و دوری از نگاه صرفاً تجاری به این موضوع صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای ایران تا ۱۰ سال آینده با کاهش شدید جمعیت دانشجویی مواجه خواهند شد، افزود: جذب دانشجویان خارجی راهکاری کلیدی برای حفظ ظرفیتهای آموزش عالی است.
این مقام مسئول افزود: دانشجویان خارجی تنها منبع درآمد دانشگاهها نیستند، بلکه فرصتی برای توسعه دیپلماسی علمی، تبادل فرهنگی و تقویت اکوسیستم فناوری کشور محسوب میشوند.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج، دو چالش اصلی در این زمینه را «غیاب دانشگاههای مطرح در جذب دانشجو» و «تمرکز بیش از حد بر کشورهای افغانستان و عراق» عنوان کرد.
وی راهکارهای پیشنهادی را شامل استفاده از زبان انگلیسی در آموزش، توسعه دورههای آنلاین، اعطای بورسیه به دانشجویان مستعد، بازاریابی تخصصی و همکاری با صنعت برای معرفی ظرفیتهای ایران برشمرد.
دکتر قنبری باغستان با اشاره به تجربه موفق مالزی در جذب ۲۵۰ هزار دانشجوی خارجی پیش از همهگیری کرونا، تاکید کرد: با وجود یکچهارم ظرفیت مالزی، ایران میتواند با هماهنگی نهادها و همکاری دانشگاههای برتر، به اهداف کمی و کیفی برنامه هفتم توسعه در این حوزه دست یابد.
وی همچنین بر لزوم حمایت همهجانبه از دانشجویان خارجی در ابعاد فرهنگی و رفاهی تأکید کرد و گفت: دانشجویان بینالمللی نباید در ایران احساس تنهایی کنند. باید با برنامهریزی دقیق، امکان تعامل آنان با صنعت، پارکهای فناوری و جامعه میزبان فراهم شود.