به گزارش یازاکو، جواد حسینی روز یکشنبه در نشست هم اندیشی با خیران و مدیران موسسات خیریه آذربایجان شرقی، با اشاره به لزوم برنامه ریزی و توجه به قشر سالمند، یادآور شد: در سال های آینده کشور با پدیده سالمندی جمعیت و روند رو به افزایش آن مواجه است و باید از اکنون برای مدیریت رفاه، آسایش و آموزش این افراد وارد عمل شویم.
وی راه اندازی شهرک رفاه سالمندان در تمام استان ها را یکی از برنامه های محوری و اولویت دار سازمان بهزیستی اعلام و اظهار کرد: در این شهرک ها انواع خدمات پزشکی، توانبخشی و تخصصی در کنار برنامه های متنوع فرهنگی و اجتماعی تدارک دیده می شود تا سالمندان با حضور در این مکان ها خدمات مورد نیاز خود را به صورت رایگان دریافت کنند.
حسینی با بیان اینکه در سال ۱۴۳۰ ایران با بیش از ۳۰ درصد جمعیت سالمند جزو پیرترین کشورهای جهان خواهد بود، ادامه داد: تلاش می کنیم در شهرک های یاد شده مجموعه های بیمارستانی نیز اسقرار یابد که در این راستا نیازمند کمک و یاری دستگاه های مختلف اجرایی، خدماتی و همچنین مساعدت های جامعه خیرین و نیکوکاران هستیم.
وی ایجاد باشگاه های سالمندان با همکاری آموزش و پرورش را یکی دیگر از برنامه های مهم سازمان بهزیستی در استان های مختلف برشمرد و با اشاره به امضای تفاهم نامه دوجانبه بین بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش، یادآور شد: در کل کشور قرار است تعداد ۷۰۰ باشگاه سالمندان راه اندازی شود که می تواند نقش بسیار موثر و مهمی در ایجاد شور و شوق و نشاط در بین این قشر داشته باشد.
حسینی اعلام کرد: در روزهای آینده تعداد ۱۰ باشگاه سالمندی در کلانشهر تبریز و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی مدارس در دسترس عموم راه اندازی خواهد شد.
به گفته وی کلانشهر تبریز از نظر تعداد جمعیت سالمند در رده پنجم شهرهای ایران قرار دارد و این شرایط برنامه ریزی های کلان و خرد برای مراقبت از این افراد را ضروری و اجتناب ناپذیر می کند.
حسینی یکی دیگر از برنامه های سازمان بهزیستی در حوزه جمعیت سالمند را ایجاد نظام ارجاع عنوان کرد و گفت: با مشورت و همکاری انجمن هایی همچون شنوایی، ژنتیک، توانبخشی و سایر نهادهای مرتبط، طرح غربالگری سالمندان با دقت و حساسیت ویژه ای اجرایی خواهد شد.
وی با تاکید بر حمایت و همکاری بی شائبه و مستمر جامعه خیرین در راه اندازی مراکز نگهداری از سالمندان، از تبریز و آذربایجان به عنوان پیشتاز این عرصه نام برد و گفت: این خصوصیت از ویژگی های مردمان دیار است که با قلب های باز در این عرصه گام بر می دارند.
رییس سازمان بهزیستی از فعالیت ۲۳ هزار موسسه خیریه در کشور خبر داد و گفت: ۹۰ درصد کل ماموریت های بهزیستی بر عهده این موسسات استوار است.
حسینی با اشاره به اهمیت و جایگاه کمک ها و مشارکت های مردمی در انجام ماموریت های سازمان بهزیستی، یادآور شد: بر اساس برآوردهای رسمی این مساعدت ها بیش از ۳۰ درصد از هزینه های دولت در بخش های مربوط به امور اجتماعی را کاهش می دهد.
وی افزود: حدود ۸۰ درصد از نظام سلامت جوامع به عامل اجتماعی مربوط است که متاسفانه در ایران به اندازه این حجم اثرگذاری، به سازمان بهزیستی و ماموریت ها و رسالت های آن توجه نشده است.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در این نشست از فعالیت تعداد ۶۲۰ مرکز خیریه هیات امنایی همکار این مجموعه خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۴۳ مورد را موسسات خیریه شامل می شود که از این تعداد نیز ۵۰ مرکز مسئولیت نگهداری از معلولان، سالمندان، فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست را بر عهده دارند.
فرگل صحاف مجموع افراد خدمت گیرنده از مراکز فوق در آذربایجان شرقی را ۲ هزار و ۶۱۲ نفر اعلام کرد.
وی مشارکت و همکاری افراد خیر و نیکوکار با اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی را مناسب توصیف و اظهار کرد: پارسال از محل کمک و مشارکت های مردمی سه هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال در استان وجه نقد، غیرنقد و خدمات جمع آوری شد که این امر نشان دهنده باور و اعتقاد مردم به خدمات بهزیستی است.