فرهیختگان طی یادداشتی نقدی داشته بر گفتوگوی ترکی غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی با شبکه سحر که به زبان ترکی است. سپس بیهیچ ارتباطی موضوع را پیوند داده است به مطلب یوسف پزشکیان که در دفاع از زبان ترکی بهعنوان یکی ازمولفههای هویتی ایران مطلبی منتشر کرده است. بعد با یک نتیجهگیری محیرالعقول تلاش کرده از این دو اتفاق، یک تخلف و تخطی آشکار بسازد و آن را به مخاطب قالب کند.
اولا اینکه یوسف پزشکیان دقیقا مبتنیبر قانون و اصل پانزدهم قانون اساسی سخن گفته و بیشک سخن روزنامه فرهیختگان قابل نقد است که با صراحت به قانون اساسی حملهور شده است. ثانیا شبکه سحر که نوری قزلجه با آن گفتوگو کرده، شبکهای است که به زبان ترکی نیز برنامه پخش میکند و بخش ترکی این رسانه با وزیر گفتوگو کرده است و از آنجایی که زبان ترکی در آذربایجان زبانی رسمی است و بهصورت پربسامد مورد استفاده قرار میگیرد اگر این گفتوگوها به زبان فارسی انجام میشد و سپس آن را ترجمه میکردند مضحکه بود.
طبیعی است که مردم آذربایجان چنین گستاخیهای روزنامههای کجفهم را به خاطر خواهند سپرد اما وقت آن رسیده که مثل خیلی از کشورهای دنیا، زبان ترکی در تمامی ایران نیز رسمیت بیابد تا جمعیت کثیر میلیونی مسلوبالحق آذربایجان و سایر ترکهای ساکن در ایران به حق بنیادین خود برسند.
نکته پایانی اینکه افراد ملی و ملتدوست همه مولفههای ملی را یکجا فهم و درک میکنند و هر کسی بخشی از مولفههای هویتی یک ملت را نادیده بگیرد یا تلاش کند یک مولفه حذف شود، دقیقا حرکتی ضدملی انجام داده است. بنابراین به غیرفرهیختگان عزیز توصیه میشود به زبان ترکی بهعنوان یک مولفه هویتی سترگ و دیرین در ایران احترام بگذارد.