به گزارش یازاکو، آرش رنجبران در نشست خبری، اظهار کرد: این رویداد سه سال گذشته آغاز به کار کرده که هشتمین رویداد ملی آن در تبریز برگزار میشود.
وی افزود: هشتمین دوره این رویداد ملی در تبریز مربوط به حوژه ساخت، تولید و فناوریهای صنعتی است و از ۱۹ استان شرکت کننده داریم.
وی ادامه داد: تا امروز ۸۱ شرکت از ۴۰ واحد دانشگاهی کشور طرحهای خود را ارائه دارد و ۲۰ صنعت استان با ما برای برگزاری این رویداد همکاری دارند.
رنجبران به وضعیت تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کنکور سراسری شرکت کردند که امسال این رقم به زیر یک میلیون نفر کاهش یافت درحالی که آمار دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی درحال افزایش است و در استان ما از ۵۵ هزار دانشجو در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ هزار در سال ۱۴۰۳ رسیده است که از میانگین کشوری بالاتر است.
وی با اشاره به احرای طرح چهارشنبه صنعتی، افزود: روز چهارشنبه هر هفته به همراه تیم پژوهش و فناوری با ترکیبی از هیات علمی و مسئولان به صنعت مراجعه میکنیم. تفاهمات بسیار خوبی با صنایع مختلف در این روز امضا میشود .
وی با بیان اینکه دانشگاهی ماندگار میشود که بتواند با صنعت و جامعه ارتباط موثر داشته باشد، اظهار کرد: مرکز کارآفرینی و اشتغال را در تبریز راه اندازی کردیم که وظیفه این مرکز، شناسایی فارغ التحصیلان و نیازهای صنایع و معرفی فارغ التحصیلان به صنایع است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: دانشجویان پزشکی بیش از ۶۰ درصد واحدهای درسی خود را در بیمارستانها میگذرانند که با الگوگیری از این نظام در رشتههای غیرپزشکی نیز این روش را پیاده سازی میکنیم و برخی از دروس را با بازنگری در صنعت برگزار میکنیم.
برگزاری ۳۰ درصد کلاسهای دانشگاه آزاد در واحدهای صنعتی برنامه ریزی شده است
وی افزود: تا امروز بیش از ۱۰۰ کلاس در واحدهای صنعتی برگزار شده و قصد داریم تا حدود ۳۰ درصد کلاسهای رشتههای مختلف دانشگاه آزاد در استان را در صنعت برگزار کنیم.
وی گفت: این دانشگاه در کل کشور حدود ۴۰۰ واحد و مرکز دارد و آذربایجان شرقی با ۳۵ واحد و مرکز یکی از بزرگترین استانهای این مجموعه علمی، آموزشی و فناوری کشور است.
رنجبران افزود: تعداد ۷۰ هزار دانشجو شامل حدود ۴۵ درصد از دانشجویان استان در دانشگاه آزاد اسلامی درحال تحصیل و حدود هزار و ۵۰۰ نفر هیات علمی در حال تدریس هستند.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه دارای سند تحول و تعالی است که برنامه پنج ساله راهبردی دانشگاه به شمار میرود، گفت: آذربایجان شرقی در سالجاری در رتبه نخست کشور در ارزیابی این سند قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: امروز دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط پایدار از نظر علمی، آموزشی، پژوهشی و اقتصادی قرار دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ورودی رشته هوافضا از ۹ نفر به ۴۰نفر رسیده درحالی که این رقم در کشور منفی است، از افزایش ۴۵ درصدی دانشجویان صنایع غذایی، ۴۰ درصدی مهندسی مکانیک و ۵۰ درصدی مهندسی شیمی در این دانشگاه خبر داد.
وی ادامه داد: ۶ رشته پرمخاطب دانشگاه، رشتههای حقوق، روانشناسی، مدیریت، علوم تربیتی، حسابداری و کامپیوتر است ولی در رشتههای کم مخاطب شاهد افزایش آمار هستیم.
رنجبران خاطرنشان کرد: کشور ما یک کشور معدنی و نفتی است ولی دانشجویان رشتههای معدنی، نفتی و حتی ساخت و تولید بسیار کم هستند که باید بازنگری در این رشتهها داشته باشیم وگرنه در آینده با مشکل مواجه میشویم.
طراحی خط تولید تمام اتوماتیک تراکتورسازی در دانشگاه آزاد تبریز
وی از طراحی خط تولید تمام اتوماتیک برای تراکتورسازی و همچنین تولید جلبک اسپیرولینا به عنوان ماده استراتژیک امنیت غذایی در این دانشگاه خبر داد.
وی از اجرای طرح حامی در این دانشگاه خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، برای هر ۴۰۰ تا هزار دانشجو یک حامی از میان همکاران دارای اخلاق درنظر گرفته شده است تا اگر دانشجویی، مشکلی داشت به حامی بگوید و این حامی، مسئول پیگیری مشکلات تا به سرانجام رسیدن است و در این راستا حتی معاونت حامی ایجاد کردیم که مدیریت این موضوع را برعهده دارد.