به گزارش پایگاه خبری یازاکو، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار در نشست صمیمی با دانشجویان صنعتی تبریز که روز یکشنبه بیستوهشتم اردیبهشتماه، ضمن تاکید بر لزوم حل مسئله هستهای ایران گفت: «طی دو دهه اخیر مهمترین مسئله سیاست خارجی ایران مسئله هستهای بوده است و امروزه سوال بنیادین این است که کدام رویکرد و راهبرد میتواند این موضوع را در سریعترین زمان ممکن حل کند؟ علیرغم اینکه طی چند سال اخیر با تنگناهای زیادی مواجه بودیم اما همه مسیرها را تجربه کردیم.»
محمدزاده در ادامه با اشاره به لزوم درک درست از مناسبات بینالملل بیان کرد: «متاسفانه برداشت ما از واقعیت و آنچه که روی زمین وجود دارد، متفاوت است. باید قبول کنیم که منطق رفتار در نظام بینالملل قدرت است و منافع ملی برای همه قبله است و همه این قدرت برای منافع ملی است. باید قبول کنیم نظام بینالملل یک نظام آشفته و بیرحمی است و باید هوشمندانه در این عرصه ظاهر شد. هابز میگوید که نظام بینالملل شبیه جنگل است و برای بقا در این نظام باید قدرتمند باشیم.»
وی افزود: «با این نگاه اگر بخواهیم به مسئله هستهای کشور خاتمه بدهیم باید قانون حاکم بر نظام بینالملل را بپذیریم اما این بهمعنای تسلیم نیست بلکه بدینمعنا است که ما باید در انتخابهای سیاست خارجی منطق هزینه و فایده رعایت کنیم و ببینیم چه چیزی میدهیم و چهچیزی میگیریم؟ در مسئله هستهای نیز باید همین رویکرد را داشته باشیم.»
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خاطرنشان کرد: «طی این دو دهه هزینه زیادی بابت مسئله هستهای به ما تحمیل شده است. دلیل همین که اوایل انقلاب اسلامی سهم ما در بازار جهانی نفت چهار میلیون بشکه نفت بود و الان چیزی بین یک الی دو میلیون است و اگر تحریمها نبود باید امروزه ده الی یازده میلیون صادرات داشتیم. این باعث شد که قدرت ما آسیب ببیند.»
محمدزاده در ادامه با اشاره به رویکردهای متفاوت در دولتهای مختلف گفت: «در دو دولت خاتمی و احمدینژاد رویکردهای متفاوتی در خصوص مسئله هستهای اتخاذ شد. در دولت خاتمی با نگاه هزینه و فایده به سمت تعلیق داوطلبانه رفتند اما در دولت احمدینژاد مسیر کاملا متفاوتی را در پیش گرفتند که تحریمهای بسیار بزرگی علیه کشور بهوجود آمد و آسیب جدی به ما زد.»
وی افزود: «امروزه اگر بخواهید کشوری را از بین ببرید کافی است نقش آن کشور را در نظام بینالملل به حداقل برسانید. با این نگاه مذاکره ضروری است اما برخی تصور میکنند اگر مذاکره کنیم انگار برای تسلیم وارد میدان شدهایم. این نکته را هم ذکر کنیم که پرونده هستهای ایران فراتر از نگاه دولتها است و حاکمیت در این خصوص تصمیم میگیرد. بنابراین گاهی اگر تعارض میبینید تکنیکهای سیاست خارجی است. امروزه در سیاست خارجی این رویکرد وجود دارد که باید با مذاکره و با کمترین هزینه به اهداف خود برسیم.»
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار با بیان اینکه جنگ هم با مذاکره به خاتمه میرسد، گفت: «کمهزینهترین ابزار در سیاست خارجی دیپلماسی و بدترین آن جنگ است. وقتی کمهزینهترین و بهترین ابزار را در دسترس داریم چرا باید آن را نادیده بگیریم؟ دولت امروزه این واقعیت را با همه سختیها تلخیها پذیرفته است و من فکر میکنم این یک انتخاب درست و منطقیای است.»