به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از بیزیم مدیا، تورال اسماعیلاف تحلیل گر سیاسی میگوید که مکالمهی تلفنی بین ترامپ و پوتین هرچند نتوانسته نتیجهای جدی برای حل بحران اوکراین و روسیه بهدنبال داشته باشد، اما سؤالات مهمی درباره آیندهی منطقه به میان میآورد.
اسماعیل اف افزود: همانگونه که ترامپ در زمان کارزار انتخاباتی وعده داده بود، او به دنبال پایان سریع جنگ اوکراین است و تلاش میکند موضع پوتین را نرمتر کند. اما لحن کرملین با عباراتی مانند “راهحل عادلانه” و “شرایط خاص”، نشان میدهد که روسیه از ادعاهای ارضی و منافع ژئوپلیتیکی خود عقبنشینی نخواهد کرد. در سال سوم جنگ روسیه همچنان به افزایش دستاوردهای سرزمینی در دونباس ادامه میدهد و این نشان میدهد که اوکراین از نظر نظامی و اقتصادی بهطور فزایندهای در تنگنا قرار گرفته است.
کمکها به اوکراین کاهش یافتهاند
تحلیلگر سیاسی اشاره میکند که پیشرویهای روسیه در دونتسک و لوهانسک تا آغاز سال ۲۰۲۵ و نیز ضدحملات علیه نیروهای اوکراینی در منطقهی کورسک موقعیت راهبردی کییف را تضعیف میکند. عملیات کورسک در ابتدا موجب نگرانی روسیه شد، اما این عملیات در بلندمدت برتری راهبردی ایجاد نکرد و برعکس، بهترین نیروهای نظامی اوکراین را در آن جبهه درگیر کرد. حمایت نظامی و مالی کشورهای غربی از اوکراین از سال ۲۰۲۴ رو به کاهش گذاشته، بهویژه احتمال کاهش حمایتها از سوی دولت ترامپ در آمریکا این روند را تشدید میکند.
سیاست “انزواگرایانهی” ترامپ ممکن است به دور نگه داشتن آمریکا از درگیری اوکراین و انداختن بار مسئولیت بیشتر بر دوش اروپا منجر شود. این امر اتحادیه اروپا را در موقعیتی دشوار قرار میدهد. اگرچه کشورهای اروپایی بهویژه فرانسه و آلمان پیشنهادهایی مانند نیروی حافظ صلح یا یگانهای اطلاعاتی برای حمایت از اوکراین مطرح کردهاند، اما این ابتکارات بدون حضور آمریکا تأثیر محدودی دارند.
اگر مذاکرات نتیجه ندهد…
به گفتهی این کارشناس سیاسی با اینکه زیانهای اقتصادی روسیه به حدود ۱.۳ تریلیون دلار نزدیک شده، اما دسترسی به منابع طبیعی و حمایت متحدانی مانند کره شمالی، مسکو را قادر میسازد که جنگ را ادامه دهد: حملات مستمر روسیه به زیرساختهای انرژی اوکراین و کاهش منابع نظامی این کشور، ثبات اقتصادی و اجتماعی اوکراین را تهدید میکند. با این حال وعدهی ترامپ برای “پایان جنگ در ۲۴ ساعت” واقعبینانه نیست، چرا که خواستههای روسیه برای کییف غیرقابلقبول است.
اگر مذاکرات نتیجه ندهد، اوکراین با خطر ادامهی طولانیتر جنگ روبهرو خواهد شد، که این امر منابع اقتصادی و نظامی کشور را بیشتر تحلیل میبرد. ادامهی جنگ ممکن است بحران سیاسی داخلی اوکراین را نیز عمیقتر کند.