به گزارش یازاکو، علی علیپور روز پنجشنبه گفت: ۶ شهرستان استان اردبیل شامل مشگینشهر، نیر، نمین، خلخال، کوثر و گرمی، بر اثر سرمازدگی دیرهنگام در بهار امسال دچار خسارت شده و بیشترین میزان خسارت نیز بر باغات شهرستان مشگینشهر وارد شده است.
وی افزود: سرمازدگی و تگرگ در شهرستان مشگینشهر به عنوان کانون اصلی تولیدات باغی استان اردبیل به ۲ هزار و ۸۹۰ هکتار از باغات این شهرستان خسارت زده و بر اساس برآورد کارشناسان بالغ بر ۲۱ هزار و ۲۴۳ تن محصولات سردرختی از بین رفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل میزان خسارت وارد شده به باغات ۶ شهرستان استان اردبیل را بین ۱۰ تا ۵۰ درصد اعلام و بیان کرد: علاوه بر درخت گردو و میوههای هستهدار، محصول انگور و تاکستانهای شهرستان نیز خسارت عمده دیده است.
وی اضافه کرد: میزان خسارت باغات شهرستان مشگینشهر ۹ هزار میلیارد ریال برآورد شده و بررسی کارشناسی در این زمینه همچنان ادامه دارد تا رقم نهایی میزان خسارت مشخص شود.
علیپور همچنین با اشاره به خسارت ۱۷۸ هکتار از باغات شهرستان نیر به علت تگرگ و سرمازدگی و در بین رفتن ۹۸ تن محصول باغی به ارزش ۶۰ میلیارد ریال گفت: خسارت وارد شده به باغات این شهرستان بین پنج تا ۴۰ درصد بوده و شامل خسارت باغات گردو و میوه های هستهدار است.
وی با اشاره خسارت یکهزار و ۵۲۳ هکتار از باغات شهرستان خلخال به علت تگرگ و سرمازدگی در سال جاری افزود: رقم خسارت وارد شده به تولید باغی این شهرستان حدود هشت هزار و ۷۱۰ تن بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل میزان خسارت تگرگ و سرمازدگی در شهرستان خلخال را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد اعلام کرد و ادامه داد: در این شهرستان باغات گردو و میوههای هستهدار به ارزش هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.
وی همچنین با اشاره به خسارت ۳۰ تا ۸۰ درصدی ۲۸۰ هکتار از باغات شهرستان کوثر در پی بارش تگرگ و سرمازدگی امسال بیان کرد: طبق برآورد اولیه، هشت هزار و ۶۴۰ تن محصول باغی شامل باغات گردو و میوههای هستهدار در این شهرستان به ارزش سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال از بین رفته است.
علیپور در ادامه با اشاره به خسارت پنج تا ۳۵ درصدی ۳۰۰ هکتار از باغات شهرستان نمین با برآورد تولید محصول ۱۵۰ تن در پی سرمازدگی امسال اظهار کرد: میزان خسارت وارده به باغات شهرستان نمین ۲۰۰ میلیارد ریال و مربطو به باغات میوههای هستهدار و گردو بوده است.
وی اضافه کرد: شهرستان گرمی در ژی تگرگ و سرمازدگی کمترین خسارت را دیده به طوری که پنج هکتار از اراضی باغی این شهرستان با برآورد تولید ۲۰ تن محصول به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل با تاکید بر ضرورت بیمه همه نوع محصول کشاورزی در برابر خسارت و حوادث طبیعی و غیرطبیعی اضافه کرد: مسئولان استان تلاش میکنند تا بخشی از این خسارتها جبران شود.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر پرداخت تسهیلات بلاعوض به خسارت دیدگان امکانپذیر نبوده و امسال نیز چنین قولی به باغداران نمیدهیم، اما تلاش بر این است تا در قالب تسهیلات، وام کمبهره و امحال وامهای گذشته، به باغداران کمک شود.
علیپور اعلام کرد: بر همین اساس، ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات سال گذشته فعالان بخش کشاورزی استان اردبیل امحال شده و امسال نیز همین موضوع با دقت و جدیت پیگیری خواهد شد.