• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 29 May - 2025
2

افزایش حقابه عشایر از سدهای ارس و خداآفرین ضروری اعلام شد

  • کد خبر : 181071
  • 06 خرداد 1404 - 18:00
افزایش حقابه عشایر از سدهای ارس و خداآفرین ضروری اعلام شد
یازاکو - رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه پایاب سدها به ویژه ارس و خداآفرین که اراضی ملی محسوب می‌شوند برای اسکان سرریز جمعیتی عشایر مناسب است، گفت: حقآبه عشایر از این سدها باید افزایش یابد تا جامعه عشایری از این اراضی برای فعالیت‌های کشاورزی استفاده کنند.

به گزارش یازاکو، شهرام شفیعی روز سه شنبه در گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی امور عشایر کشور در تبریز با تاکید بر فرهنگ سازی برای تغییر معیشت جامعه عشایری از دامپروری به کشاورزی، اظهار کرد: این کار در توسعه پایدار این جامعه و ارتقای معیشت آنان نقش بسزایی ایفا می کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در این راستا، تقویت تشکل های عشایری در جهت توانمند سازی جامعه عشایری استان و توسعه صنعت گردشگری عشایری برای افزایش درآمدزایی و اشتغال این افراد ضروری است.

شفیعی، با اشاره به توانمندی‌های آذربایجان شرقی در حوزه تولیدات کشاورزی، ادامه داد: این استان با برخورداری از ۱۳۰ هزار هکتار اراضی باغی، ۷.۵ میلیون واحد دامی، ۸۹۹ واحد مرغداری، ۲۸.۵ میلیون قطعه مرغ بومی و ۱.۲ میلیون کندوی عسل، سالانه حدود پنج‌ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند که از این میزان، ۵۶ درصد مربوط به محصولات زراعی، ۲۴ درصد باغی و ۲۰ درصد دامی است.

وی با بیان اینکه سهم اشتغال استان از بخش کشاورزی ۱۰ درصد و از ارزش افزوده اقتصادی نیز حدود ۱۰ درصد است، یادآور شد: محدودیت های موجود در بخش آب استان به‌ ویژه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، شرایط دشواری را برای استمرار تولیدات کشاورزی استان فراهم کرده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به خشکسالی در کل کشور و این استان، گفت: بارش ۳۳ درصدی در فصل پاییز و کاهش ۷۳ درصدی بارندگی در زمستان، منجر به افت شدید ظرفیت ذخایر آبی استان شد ولی بارش‌های خوب بهاری تا حدودی به داد دیم کاران و کشاورزان رسید.

شفیعی، با اشاره به نقش عشایر در تامین امنیت غذایی سالم برای افراد جامعه، افزود: با توجه به محدودیت منابع خاک و افت کیفیت آن در بسیاری از مناطق استان، مقابله با این وضعیت نیاز به ورود شرکت های دانش بنیان و بهره‌گیری از راهکارهای علمی و فناورانه در این زمینه دارد.

وی با اشاره به سهم عشایر در تولیدات دامی استان اظهار کرد: عشایر استان متشکل از ۲ ایل قره داغ و شاهسون و ۹ طایفه دارای جمعیت ۳۰ هزار نفری در قشلاق و ۵۰ هزار نفری در ییلاق هستند و ۲۰ هزار نفر از عشایر کوچنده سایر استان ها نیز به آن ها اضافه می شود.

شفیعی، یادآور شد: عشایر استان حدود هشت تا ۱۰ درصد از تولید ۶۰ هزار تنی گوشت قرمز و پنج درصد از شیر تولیدی استان را تامین می‌ کنند.

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی: حقابه عشایر از سدهای ارس و خداافرین افزایش یابد

ضعف ها و کمبودهای زندگی عشایری باید رفع شود

مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این گردهمایی با اشاره به قابلیت ها و توانمندی های جامعه عشایری استان، گفت: در کنار این قابلیت ها، زیرساخت ها و ساختار اقتصادی غیرمتنوع زندگی عشایری، ضعف ها و کمبودهایی دارد که باید برطرف شود.

رسول خدابخش، با اشاره به نقش جامعه عشایری در تامین امنیت غذایی جامعه، افزود: تولید مواد پروتئینی با کمترین هزینه، مشارکت در امور فرهنگی و برخورداری از ظرفیت غنی در تولید صنایع دستی از ویژگی‌های این جامعه است.

وی با تاکید بر اینکه زندگی عشایری وابستگی شدیدی به دام دارد، اظهار کرد: تقویت معیشت جامعه عشایری با ایجاد بستر و تنوع در ساختار اقتصادی آن ها ضروری است.

مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی، توسعه اکوتوریسم و گردشگری فرهنگی، برندسازی محصولات اورگانیک عشایر، جذب سرمایه گذاری در صنایع‌ دستی عشایر و ایجاد امکانات برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را از جمله راهکارها برای ارتقای معیشت جامعه عشایری اعلام کرد.

خدابخش، با تاکید بر اینکه تغییرات اقلیمی، کوچ زودهنگام عشایر را در پی دارد، ادامه داد: برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر و برگزاری دوره های آموزش سوارکاری علاوه بر ایجاد اشتغال برای عشایر موجب درآمدزایی پایدار برای آن ها می شود.

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی: حقابه عشایر از سدهای ارس و خداافرین افزایش یابد

توسعه گردشگری، جایگزینی مناسب برای معیشت عشایر است

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی نیز در این گردهمایی با اشاره به ظرفیت‌های بالای فرهنگی و طبیعی جامعه عشایری، گفت: توسعه گردشگری می تواند جایگزینی مناسب برای معیشت عشایر استان باشد و در این زمینه اقدامات خوبی در استان انجام شده است.

علی سبزیچی، با اشاره به افزایش سهم امور عشایر از ارزش افزوده، افزود: منابع مالی امور عشایر استان در سال‌های اخیر چند برابر شده و این امر امکان برنامه‌ریزی موثر و هدفمند در حوزه توسعه در بخش عشایر را فراهم کرده است.

وی اظهار کرد: در این راستا، اتاق های فکر در زمینه گردشگری با مشارکت مسوولان استانی و بخش خصوصی ایجاد و جلسات هماهنگی متعددی در این زمینه برگزار شده است.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی، گسترش صنعت گردشگری عشایری را از محورهای مهم توسعه پایدار دانست و گفت: با تدوین دستورالعمل‌های منسجم و ایجاد هماهنگی بین دستگاهی، می توان زمینه جذب سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی در مناطق عشایری را فراهم کرد.

سبزیچی، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه با مرکز بیوتکنولوژی شمال‌غرب کشور ادامه داد: این تفاهم‌نامه با هدف برندسازی و تقویت بازار محصولات لبنی عشایر منعقد شده است و در قالب آن، پنیر تولیدی عشایر استان با عنوان «قَرَه‌داغ» احیا و به‌ عنوان یک برند محلی به بازار عرضه خواهد شد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=181071

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.