به گزارش یازاکو، مظفر روستایی اظهار داشت: پایگاههای نوآوری مرکز مهارتآموزی و توانمندسازی کارشناسان، مروجان و بهرهبرداران در راستای ترویج و انتقال دانش فنی آخرین یافتههای تحقیقاتی مؤسسه دیم برای افزایش بهرهوری در دیمزارهاست.
وی افزود: افزایش کارایی و بهرهوری در مزارع دیم منوط به اجرای کامل بسته دانش فنی از یافتههای تحقیقاتی این مؤسسه دانست و تأکید کرد: پایگاههای نوآوری دانشگاهی باارزش برای مهارتآموزی و توانمندسازی کارشناسان، مروجان و بهرهبرداران در دیمزارهاست.
رئیس مؤسسه گفت: برای انتقال دانش فنی و فناوریهای جدید در پایگاههای نوآوری در سال زراعی جاری در هر استان ۴ پایگاه برای نمایش جدیدترین ارقام و لاینهای محصولات زراعی دیم، پروژههای PDT, PNT، گیاهان تناوبی با رعایت کامل دستورالعملهای مؤسسه دیم اجرا شده است.
وی اختلاف عملکرد محصولات زراعی دیم در پایگاههای نوآوری با مزارع کشاورزان را در رعایت تناوب زراعی، زمان کاشت مطلوب، استفاده از ارقام مناسب، بذر اصلاح شده، تاریخ و عمق کاشت، تراکم بذر مناسب و تغذیه مطلوب در پاییز بیان کرد و محصولات زراعی دیم در این پایگاهها به دلیل بهکارگیری کامل دانش فنی افزایش عملکرد بیشتری نسبت به مزارع کشاورزان همجوار داشته و پیشبینی میگردد تفاوت عملکرد معنیداری با مزارع شاهد وجود داشته باشد.
در این بازدید زادحسن، رئیس بخش غلات مؤسسه دیم با بیان ویژگیهای ارقام جدید مؤسسه با توجه شرایط تغییر اقلیمی بر رعایت توصیههای مؤسسه در زمان کاشت تأکید ویژه داشت.
شرکتکنندگان در این مراسم یکروزه ضمن آشنایی با ویژگیهای زراعی ارقام و لاینهای جدید محصولات زراعی دیم غلات، دستورالعملهای فنی مراحل کاشت، داشت و برداشت حبوبات، علوفه و غلات و تغذیه متعادل با رعایت زمان کوددهی و مقدار کود برای دستیابی به تولید پایدار در دیمزارها بهصورت میدانی مشاهده کردند.
پایگاه نوآوری غلات مراغه، واقع در روستای ساروقیه، با مساحتی بالغ بر ۴ هکتار، بهعنوان یک مرکز تخصصی برای ارزیابی دقیق ارقام و لاینهای مختلف غلات و اجرای طرحهای بهینهسازی تغذیه و تراکم کشت فعالیت میکند.