به گزارش یازاکو، سخاوت خیرخواه گفت: در حال حاضر در آذربایجان غربی ۲۰۵۰ واحد صنعتی فعال داریم که سالانه به طور متوسط این واحدها پروانههای توسعه و بهرهبرداری جدید دریافت میکنند.
وی، رتبه صنعتی استان در تعداد پروانههای بهره برداری را پانزدهم اعلام کرد و گفت: در حوزه ایجاد واحدهای جدید و صدور جواز تأسیس، استان در رتبه هشتم کشور قرار دارد که این نشان میدهد روند رشد صنعتی در استان شروع شده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به ظهور نشانههای بسیارخوبی از توسعه صنعتی در استان، ادامه داد: هماکنون در استان حدود ۳۸۰ واحد تولیدی دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد داریم که در مرحله تبدیل شدن به واحد تولیدی فعال هستند.
خیرخواه با اشاره به ظرفیتهای معدنی استان نیز از فعالیت ۵٠۲ معدن در استان خبرداد و افزود: اخیراً ۱۶۹ معدن غیرفعال به مزایده گذاشته شده و نزدیک به ۱۶ معدن جدید نیز برای سرمایهگذاری معرفی شده است.
وی ادامه داد: در مجموع اگر همه این ظرفیتهای معدنی استان فعال شوند، در آذربایجان غربی نزدیک به ۸۰۰ معدن شناساییشده که میتواند سهم بزرگی را در توسعه اقتصادی ایفا کند.
خیرخواه درباره تجارت استان با گریزی به ظرفیتهای قابل توجه آذربایجان غربی به دلیل داشتن مرز مشترک با سه کشور و نزدیک به هزار کیلومتر مرز، اظهار کرد: سالانه نزدیک به دو میلیارد دلار صادرات محصولات استان انجام میشود؛ همچنین حدود ۱۹ میلیارد دلار ترانزیت کالا نیز از طریق استان صورت میگیرد که این موضوع آذربایجان غربی را به قطب تجارت بینالمللی شناسانده است.
وی، ظرفیتهای مرزی استان و رویههای جدید تجارت مرزی را فرصت ارزشمندی برای استان دانست و گفت: سیاست ما این است که با همکاری اتحادیهها، اصناف و تجار استان از این ظرفیت تجارت مرزی برای واردات کالاهای اساسی و ۸۷ قلم کالای ضروری کشور استفاده کنیم.
سرپرست صمت استان با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی میتواند تأمینکننده بخشی از نیاز کشور در حوزه حبوبات، قطعات خودرو، لاستیک، پارچه و دیگر کالاها باشد، تصریح کرد: در کنار واردات، توسعه صادرات غیرنفتی را نیز در استان دنبال میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش فرصتهای بین المللی سرمایه گذاری استان در ۲۲ خرداد سال جاری با حضور کشورهای خارجی افزود: در همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری(اینوا)، ۴۰۰ فرصت جدید در بخشهای صنعت معدن، تجارت و شهرکهای صنعتی معرفی شد و از زمان برگزاری این همایش تاکنون با وجود شرایط خاص کشور، دو واحد تولیدی راکد خریداری و سرمایهگذاری در آنها آغاز شده است.
خیرخواه در ادامه به آغاز عملیاتی شدن اهداف همایش« اینوا» در قالب راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی اشاره کرد و گفت: روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه یک واحد فرآوری معدنی در شهرستان شاهیندژ با سرمایهگذاری اولیه ۶۶۰ میلیارد تومان کلنگزنی خواهد شد همچنین در بخش صنعت نیز در دهه تولید و تجارت از دو واحد صنعتی طرح توسعه در شهرستان ارومیه بازدید شد که نزدیک به هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در آنها در حال انجام است.
خیرخواه تأکید کرد: تمامی این اقدامات نشان میدهد که حرکت توسعه صنعتی در استان آذربایجان غربی آغاز شده و سیاست کلی ما ایجاد زنجیره تولید با ارزش افزوده بالا در استان است که در این راستا لازم است به واحدهای بزرگ صنعتی در این زنجیره توجه شود و این موضوع با جدیت در حال پیگیری است.