• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 13 July - 2025
1

افزایش خطر شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی اردبیل

  • کد خبر : 183800
  • 16 تیر 1404 - 12:49
افزایش خطر شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی اردبیل
یازاکو - سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با توجه به مساعد بودن شرایط دمایی و رطوبت برای گسترش برخی بیماری در اراضی کشاورزی، خطر شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی این استان افزایش یافته است.

به گزارش یازاکو، سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه پنجم خود اعلام کرده است که اطلاعات دریافتی از دستگاه‌های پیش آگاهی نشان می دهد که شرایط آب و هوایی از نظر دما و رطوبت، احتمال ایجاد آلودگی و گسترش بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی اردبیل را افزایش داده است.

جهاد کشاورزی استان اردبیل از سیب زمینی کاران استان خواسته است که مزارع خود را به صورت روزانه پایش کرده، شیوه‌های مقابله با این بیماری را به کار بسته و ضمن بازدید روزانه مزارع و مشاوره با کارشناسان مستقر در مراکز خدمات و مدیریت جهاد کشاورزی مربوطه، نسبت به تهیه یکی از قارچ‌کش‌ها و سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.

این سازمان همچنین از کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل خواسته است تا در صورت تداوم بارندگی و شرایط رطوبی و مساعد بودن وضعیت آب و هوا برای شیوع بیماری سفیدک دروغین، نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کرده و بعد از یک هفته تا ۱۰ روز این کار را دوباره تکرار کنند.

در این اطلاعیه تاکید شده است: سیب زمینی‌کاران اردبیل در صورت مشاهده علایم بیماری در مزارع، از سموم رزالاکسیل (متالاکسیل +مانکوزب) به مقدار سه کیلوگرم در هر هکتار، اکروبات ام.زد (دی متومورف+مانکوزب) به مقدار ۲ کیلوگرم در هر هکتار، اکویشن پرو (فاموکسادون +سیموکسانیل) به مقدار ۴۰۰ گرم در هر هکتار، پروکسانیل (پروموکارب هیدروکلراید+سیموکسانیل) به مقدار ۲.۵ لیتر در هر هکتار، اینفینیتو (پروموکارپ هیدروکلراید+فلوپیکالید) به مقدار ۱.۵ لیتر در هر هکتار، امتوکترادین+دیمتومورف (اورگو) با غلظت هفت دهم لیتر در هر هکتار و فسفونیک اسید (اگریفوس) به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار استفاده کنند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۸۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف شد.

غفور آقایی بیان کرد: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را رقم آگریا و مابقی را ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا تشکیل می‌دهد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=183800

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.