به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از حریت هجدهمین دور از مجازاتهای اقتصادی علیه روسیه از زمان تهاجم این کشور به اوکراین در سال ۲۰۲۲، پس از آن تصویب شد که اسلواکی پس از مذاکرات با بروکسل بر سر برنامههای جداگانه برای کاهش تدریجی واردات گاز روسیه، از یک ممنوعیت چند هفتهای صرف نظر کرد.
کاجا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «اتحادیه اروپا به تازگی یکی از قویترین بستههای تحریمی خود علیه روسیه تا به امروز را تصویب کرده است.»
«هر تحریم، توانایی روسیه برای جنگیدن را تضعیف میکند. پیام واضح است: اروپا از حمایت خود از اوکراین عقبنشینی نخواهد کرد. اتحادیه اروپا تا زمانی که روسیه به جنگ خود پایان ندهد، به افزایش فشار ادامه خواهد داد.»
رابرت فیکو، رهبر اسلواکی که از حامیان روسیه است، پس از دریافت آنچه که او «تضمینهایی» از بروکسل در مورد قیمت گاز خواند، از مخالفت خود دست کشید، چرا که این بلوک برای قطع واردات روسیه تا پایان سال ۲۰۲۷ تلاش میکند.
دیپلماتها گفتند که به عنوان بخشی از تحریمهای جدید که برای تضعیف بودجه نظامی روسیه طراحی شده است، اتحادیه اروپا موافقت کرده است که سقف قیمت نفت صادراتی روسیه به کشورهای ثالث در سراسر جهان را به ۱۵ درصد زیر ارزش بازار کاهش دهد.
این در حالی است که متحدان اتحادیه اروپا نتوانستهاند دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، را برای همراهی با این طرح متقاعد کنند.
این محدودیت، ابتکار گروه هفت است که با هدف محدود کردن میزان درآمد روسیه از صادرات نفت به کشورهایی در سراسر جهان مانند چین و هند وضع شده است.
سقف قیمت نفت که توسط گروه هفت در سال ۲۰۲۲ روی ۶۰ دلار تعیین شده است، به گونهای طراحی شده است که قیمتی را که مسکو میتواند نفت خود را در سراسر جهان بفروشد، محدود کند و شرکتهای کشتیرانی و شرکتهای بیمهای که با روسیه معامله میکنند را از صادرات بالاتر از این مبلغ منع کند.
طبق طرح جدید اتحادیه اروپا – که انتظار میرود از حمایت متحدان گروه ۷ مانند بریتانیا و کانادا نیز برخوردار شود – سطح جدید از ۴۷.۶ دلار شروع میشود و با تغییر قیمت نفت در آینده قابل تنظیم است.
علاوه بر این، مقامات گفتند که اتحادیه اروپا بیش از ۱۰۰ کشتی دیگر را در فهرست سیاه خود قرار داده است که بخشی از «ناوگان سایه» تانکرهای قدیمی هستند که توسط روسیه برای دور زدن محدودیتهای صادرات نفت استفاده میشوند.
همچنین اقداماتی برای جلوگیری از راهاندازی مجدد خطوط لوله گاز از کار افتاده دریای بالتیک، نورد استریم ۱ و ۲، در دست اقدام است.
در میان سایر اهداف، تحریمهایی علیه یک پالایشگاه نفت متعلق به روسیه در هند و دو بانک چینی اعمال خواهد شد، زیرا اتحادیه اروپا به دنبال محدود کردن روابط مسکو با شرکای بینالمللی است.
همچنین ممنوعیت تراکنشهای مالی با بانکهای روسی گسترش یافته و محدودیتهای بیشتری در مورد صادرات کالاهای «دو منظوره» که میتوانند در میدان نبرد در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند، اعمال میشود.