• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Friday - 25 July - 2025
1

مرمت دارالفنون تبریز با دقت در حال انجام است

  • کد خبر : 184729
  • 02 مرداد 1404 - 9:15
مرمت دارالفنون تبریز با دقت در حال انجام است
یازاکو - بعد از سال‌ها دارالفنون تبریز در مسیر احیا قرار گرفته تا با مرمت و آماده‌سازی برای بهره‌برداری و حفاظت، دوباره در زمره آثار تاریخی و فرهنگی شهر تبریز بدرخشد؛ مرمت این بنای تاریخی مدتی است با دقت در حال انجام است.

به گزارش یازاکو، دارالفنون تبریز یا «مدرسه مظفریه»، دومین مدرسه آموزش عالی در تاریخ معاصر ایران محسوب می‌شود که در دوران ولایتعهدی مظفرالدین میرزا به سبک دارالفنون تهران، در تبریز تأسیس شد. این اثر در تاریخ ۶ اسفندماه ۱۳۸۵ خورشیدی به شماره ۱۷۵۰۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

دارالفنون تبریز سالانه بین ۵۰ تا ۷۰ محصل برای دوره‌های روزانه و شبانه‌روزی می‌پذیرفت. این مدرسه عالی نخستین نشریه دانشگاهی تبریز به نام ورقه یا «ارگان دارالفنون تبریز» را منتشر می‌کرد. ایرج میرزا شاعر تبریزی، معاون «دارالفنون تبریز» و همچنین مسئول نشریه «ورقه» بود.

دارالفنون تبریز، بنایی که شکوه و سابقه‌ علم در تبریز را گوشزد می‌کند و بسیاری از رجال مهم و پزشکان حاذق تبریز از این مدرسه دانش‌آموخته‌ شده‌اند.

این بنا ۱۶۷ سال قبل و در سال ۱۲۷۵ هجری قمری تأسیس شده و مورخان معتقدند این مدرسه که به مدرسه‌ مظفری تبریز معروف بود، دومین مرکز آموزش عالی ایران و اولین مرکز در تبریز است. 

دارالفنون تبریز چند سال پس از تأسیس دارالفنون تهران در این شهر آغاز به‌کار کرد، دارالفنون تبریز یا مدرسه مظفری در گذشته اطبای حاذقی تربیت کرد که معروف‌ترین پزشکان شهر تبریز، همان اطبای فارغ‌التحصیل از این مدرسه عالی بودند.

تأسیس دارالفنون تبریز اولین گام در مسیر آموزش و پرورش آن شهر بود. این مدرسه شبانه‌روزی و رایگان بود و معمولاً از خانواده‌های اشراف در آن وارد می‌شدند.

واقف بهروزی، سرپرست اداره کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌ شرقی، در حاشیه بازدید از بنای تاریخی دارالفنون تبریز با تأکید بر ضرورت توجه به هویت فرهنگی وحفظ ارزش بنای تاریخی تبریز، گفت: بر اساس تفاهم‌ انجام شده فیمابین اداره کل امور اقتصادی و دارایی با اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی و با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بعد از سال‌ها این اثر تاریخی در مسیر احیا قرار گرفته تا با مرمت و آماده‌سازی برای بهره‌برداری و حفاظت، دوباره در زمره آثار تاریخی و فرهنگی شهر تبریز بدرخشد.

وی با بیان اینکه مرمت این بنای تاریخی مدتی است با دقت در حال انجام است، تأکید کرد: استفاده از ظرفیت‌های این ابنیه‌ی تاریخی در حوزه‌های فرهنگی و گردشگری در دستور کار قرار دارد و امیدواریم با پایان مرمت دارالفنون تبریز، بتوانیم این امر را محقق نماییم و دارالفنون تبریز را در مسیر احیای دوباره قراردهیم.

سرپرست اداره کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌ شرقی تصریح کرد: مدرسه دارالفنون تبریز به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی در تبریز و دومین مرکز در کشور شناخته می‌شود که در دوره قاجار تأسیس شد، احیای این بنای تاریخی در توسعه صنعت گردشگری استان و حفظ اصالت و هویت تاریخی تبریز می‌تواند موثر واقع شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=184729

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.