یازاکو، جعفر ساعینیا _ پایگاه خبری یازاکو طبق روال هفتگی، نگاهی به عملکرد بازارهای داخلی و جهانی انداخته و چشماندازی از روند احتمالی آنها ارائه داده است.
فهرست
رشد پوشالی بورس
بازار سهام هفته پایانی تیر را با عملکردی مثبت به پایان رساند و دومین رشد هفتگی متوالی خود را ثبت کرد. شاخص کل بورس در این هفته با افزایش ۱.۸۴ درصدی به سطح دو میلیون و ۸۳۷ هزار واحد رسید و شاخص هموزن نیز با صعود ۱.۰۶ درصدی در جایگاه ۸۴۷ هزار واحد ایستاد. این روند هرچند امیدوارکننده به نظر میرسد، اما در دل اقتصادی پرابهام و متاثر از نااطمینانیهای سیاسی شکل گرفته و هنوز نمیتوان آن را نشانهای از بازگشت واقعی اعتماد در بازار تلقی کرد.
نوسان دلار در کانال ۸۷ و ۸۸ هزار تومان
در هفته گذشته، نرخ دلار عمدتاً در محدوده ۸۷ هزار و ۷۰۰ تا ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان داشت. آخرین نرخ ثبتشده در معاملات روز پنجشنبه معادل ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومان بود. کارشناسان معتقدند در صورت عدم بروز خبر سیاسی ناگهانی، نوسانات دلار در روز شنبه نیز همچنان محدود باقی خواهد ماند.
افت اندک قیمت سکه و طلا
قیمت سکه امامی در هفته گذشته تنها با ۲۰۰ هزار تومان کاهش روی سطح ۷۹ میلیون و ۴۸۵ هزار تومان قرار گرفت. سکه بهار آزادی نیز با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی، به ۷۱ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان رسید. همچنین طلای ۲۴ عیار ۹ میلیون و ۵۱۲ هزار تومان و طلای ۱۸ عیار ۷ میلیون و ۱۳۴ هزار تومان قیمت خورد. با کاهش قیمت اونس جهانی، اگر نرخ ارز ثبات داشته باشد، احتمال کاهش جزئی در قیمت سکه و طلا دور از انتظار نیست. با این حال، کارشناسان هشدار میدهند که در صورت افزایش تنشهای سیاسی، ممکن است بازار سکه برخلاف طلا، همچنان روندی صعودی در پیش گیرد؛ بهویژه به دلیل افزایش تقاضای فیزیکی در بازار داخلی.
آرامش در معاملات طلای جهانی
قیمت طلا در معاملات روز جمعه پایین آمدهاست. پیشرفت مذاکرات تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری آن بر تقاضا برای طلا بهعنوان یک پشتوانه ایمن تأثیر گذاشته، اما کاهش ارزش دلار مانع از سقوط قیمت این فلز گرانبها شده است. قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۳ درصد کاهش به ۳۳۶۰ دلار و ۹۰ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۳۵ درصدی به ۳۴۱۹ دلار و ۱۰ سنت رسیده است.
خوشبینی در معاملات نفت
قیمت نفت در معاملات روز جمعه با افزایش همراه شد؛ زیرا خوشبینی به آینده مذاکرات تجاری میان قدرتهای اقتصادی جهان، چشمانداز مثبتتری از رشد اقتصادی و تقاضای جهانی برای نفت ترسیم کرده است. این خوشبینی توانست حتی نگرانیها درباره احتمال افزایش عرضه نفت از سوی ونزوئلا را نیز تحتالشعاع قرار دهد. بر اساس دادههای معاملاتی، بهای معاملات آتی نفت خام برنت با ۲۰ سنت یا ۰.۲۹ درصد افزایش، به ۶۹.۳۸ دلار در هر بشکه رسید