• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 27 July - 2025
0

ورودی آب سد تهم زنجان بیش از ۴۰ درصد کاهش یافت

  • کد خبر : 184876
  • 05 مرداد 1404 - 13:00
ورودی آب سد تهم زنجان بیش از ۴۰ درصد کاهش یافت
یازاکو - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت‌: حجم آب ورودی به سد تهم زنجان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه گذشته بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش یازاکو، اکبر باقری روز یکشنبه افزود: حجم آب ورودی به سد تهم زنجان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۵.۳ میلیون مترمکعب و این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۸.۶۵ میلیون مترمکعب بوده است.

وی یادآور شد: سد تهم به عنوان یکی از منابع مهم تامین کننده آب شرب زنجان در سالهای پر آب ۵۴ میلیون مترمکعب ورودی داشت.

باقری اظهار داشت: در هر چهار سد در حال بهره برداری استان شامل تهم،‌ کینه ورس،‌ تالوار و گلابر شاهد کاهش چشمگیر ورودی آب هستیم.

وی با اشاره به قرار گرفتن در روزهای گرم سال و کمبود نزولات آسمانی و منابع آبی استان،‌ بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب تاکید کرد و گفت: برنامه های سازگاری با کم آبی در دو مرحله اجرا می‌شود.

باقری تصریح کرد: این برنامه در مرحله اول با صرفه جویی ۲۷۵ میلیون مترمکعب از منابع آب زیر زمینی و ۳۰ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی تا سال ۱۴۰۶ برنامه ریزی و مصوب شده است.

وی ادامه داد: برنامه مرحله دوم سازگاری با کم آبی با صرفه جویی ۶۰.۸ میلیون مترمکعب از منابع آبهای زیر زمینی و ۸۳.۶ میلیون مترمکعب نیز از منابع آبهای سطحی تا سال ۱۴۰۷ هدفگذاری شده است.

باقری وجود چاههای آب غیرمجاز را موجب تشدید بحران در این حوزه بیان کرد و گفت: از ابتدای امسال تا کنون ۱۳۶ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود و این امر موجب صرفه جویی بیش از پنج میلیون مترمکعب آب شده است.

وی از دیگر راهکارهای مدیریت مصرف و صرفه جویی را نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های آب کشاورزی بیان کرد و افزود: به همین منظور امسال با نصب ۲۳۹ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای آب کشاورزی، سه میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب استان رقم خورد.

در حال حاضر بیش از ۱۶ هزار حلقه چاه مجاز کشاورزی در سطح استان زنجان وجود دارد و بیشترین میزان مصرف آب در این استان با ۹۰ درصد مربوط به بخش کشاورزی است، ۶ درصد منابع آبی نیز در بخش شرب و خانگی و چهار درصد نیز در بخش صنعت مصرف می شود.

همچنین ۹۰ درصد آب شرب در شهرها و روستاها از محل منابع آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود و ۱۰۰ درصد کشاورزان و ۹۰ درصد صنعتکاران از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=184876

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.