به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از فارس، مهدی اسماعیلی با تأکید بر ضرورت توجه دولت آینده به حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی، اظهار داشت: رمز پیشرفت کشور توجه مسوولان رده بالا به نظام آموزشی کشور است و این مسئله باید به قدری تکرار شود که تبدیل به دغدغه برای مسوولان رده اول کشور شود.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه نظام آموزشی دارای سند تحول بنیادین بوده که مسیر اصلی پیشرفت آموزش و پرورش از این طریق است، افزود: آموزش و پرورش بر مبنای این سند میتواند به اهداف والای خود دست یابد. تمام دولتها شعارهای خوبی برای اعتلای آموزش و پرورش دادهاند اما در عمل مشکلات عدیدهای طی سالیان اخیر برای ای دستگاه عریض و طویل ایجاد شد.
وی، وجود آموزش و پرورش در اولویت سیزدهم بودجهای را بیانگر بیتوجهی به آموزش و پرورش طی سالیان اخیر دانست و گفت: دولت آینده باید با توجه به چهار شاخصه توجه به نیروی انسانی، دانشآموزان، محتوای آموزشی و شیوه تدریس آموزش و پرورش را دستخوش تحول اساسی کند. همین چهار محور از نکات برجسته سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید کرد: بر همین مبنا سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید با تدوین دقیق نظامنامهها رنگ و بوی اجرایی به خود گیرد و میزان اجرای سند نیز قابل اندازهگیری باشد.
فهرست
آموزش مهارتی باید برای وزیر آموزش و پرورش آینده دغدغه باشد
اسماعیلی، توجه به آموزش کیفی را یکی دیگر از اولویتهای وزارت آموزش و پرورش در سالهای آتی دانست و یادآور شد: آموزش و پرورش باید رویکردی بر اساس نظام آموزش مهارت محور داشته باشد؛ در حال حاضر غالب دانشآموزان ما بر اساس تئوری تحصیل میکنند در حالیکه باید بتوانیم، نظام آموزشی کشور را به طرف فنی و حرفهای و مهارتآموزی سوق دهیم.
وی با تأکید بر اینکه نظام آموزشی کشور باید فرآیند محور باشد، خاطرنشان کرد: این مسئله نیز باید یکی از دغدغههای مسوولان رده اول کشور و وزیر آموزش و پرورش آینده دغدغه باشد.
آموزش و پرورش طی سالیان گذشته تبدیل به مجموعهای هزار جزیره شده است
اسماعیلی با انتقاد از نحوه جذب معلم طی سالیان اخیر در وزارت آموزش و پرورش، متذکر شد: طی سالهای گذشته این مجموعه تبدیل به محلی مجموعهای هزار جزیره شده و بر همین اساس نظام جامعه تأمین نیروی انسانی باید در آموزش و پرورش بر مبنای منویات رهبر معظم انقلاب و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با محوریت دانشگاه فرهنگیان تدوین شود.
وزیر آموزش و پرورش آینده از بدنه این مجموعه باشد
رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اضافه کرد: همچنین ضرورت دارد که محتوای کتب درسی بر اساس مقتضیات روز بازنگری شود و این موضوع هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی یادآور شد: از دولت آینده انتظار داریم وزیری توانمند، مدیر و مدبر از داخل وزارت آموزش و پرورش با تجربه بالا برگزیند تا اهداف مد نظر را اجرایی کند.