به گزارش یازاکو، مجید رستگاری روز چهارشنبه ،افزود: در حوضه زاب میزان بارش امسال ۵۶ درصد و در حوضه دریاچه ارومیه ۴۹ درصد بیشتر از سال گذشته بود اما حوضه ارس با کاهش ۲۳ درصدی مواجه شد.
وی با اشاره به آمار بارشهای پاییز سال گذشته توضیح داد: در پاییز سال قبل، حوضه ارس ۵۰ میلیمتر، دریاچه ارومیه ۶۶ میلیمتر و زاب ۱۳۶ میلیمتر بارش داشتند، در حالی که در سال جاری این ارقام به ترتیب برای ارس ۳۸ میلیمتر، دریاچه ارومیه ۹۸ میلیمتر و زاب ۲۱۲ میلیمتر ثبت شد.
رستگاری همچنین درباره میانگین بارش دراز مدت این حوضهها اعلام کرد: ارس ۶۲ میلیمتر، دریاچه ارومیه ۱۰۵ میلیمتر و زاب ۱۹۰ میلیمتر، که میانگین استانی به ۹۹ میلیمتر میرسد
وی ادامه داد: به این ترتیب، پاییز امسال در مجموع ۱۰ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بود؛ کاهش بارش در حوضه دریاچه ارومیه هفت درصد و در ارس ۳۹ درصد بود، در حالی که حوضه زاب ۱۱ درصد بیشتر از میانگین درازمدت بارندگی داشت.
آذربایجانغربی همواره با مشکل بارشهای پاییزی در سالهای اخیر روبهرو بوده و در اغلب سالها میزان بارشها پایینتر از میانگین درازمدت بوده است.
امسال ورود یک سامانه بارشی قوی که باران و برف به همراه داشت، وضعیت بارشها را بهبود بخشید اما هنوز میزان بارشها به میانگین بلندمدت استان نرسیده است.
