به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی، داود بهبودی، اظهار کرد: در فرایند تولید، تامین مالی یکی از مهمترین اقدامات و پیشنیازها به شمار میرود که بخشی از آن توسط سرمایهگذار و بخشی هم توسط سستم بانکی میتواند اتفاق افتد.
وی با اشاره به اینکه غیر از این دو مورد شیوههای تامین مالی متعددی وجود دارد که در جامعه ما کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: یکی از این روشهای تامین مالی پیشرفته استفاده از بازار سرمایه است؛ قراردادهای مشارکتی و تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری، صندوقهای پروژه و شرکتهای سهامی عام نیز میتواند مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی تصریح کرد: بانکها، موسسات اقتصادی هستند که چارچوبهای خاص خود را دارند؛ وقتی تمام نیازهای سرمایه گذاران متوجه آنها است و در این عرصه رقیبی پیش روی خود نمیبینند سیستم آنها کم کم به سمت ناکارآمدی میرود.
وی ادامه داد: راهکار مقابله این است که اقتصاد خود را از بانک محوری به سمت بازار سرمایه، صندوقهای سرمایهگذاری و روشهای نوین سرمایهگذاری سوق دهیم.
تصویب اعتبار ۷۸۰ میلیارد تومان برای ۴۱ طرح جهش تولید استان
بهبودی یادآور شد: در آذربایجانشرقی با مشارکت اداره کل امور اقتصاد و دارایی، اتاق صنعت، معدن و تجارت و سایر نهادها یک سری دورههای آموزشی برای آشنایی سرمایهگذاران با ادبیات جدید سرمایهگذاری برگزار کرده ایم؛ در عین حال حمایتهای دولت در قالب تسهیلات تکلیفی از بخشهای خاص و اولویتدار صورت میگیرد که نرخ این تسهیلات هم ارزانتر است.
وی افزود: سال گذشته در قالب تفاهمنامهای بین استاندار و دکتر نوبخت، اعتبار ۷۸۰ میلیارد تومان برای ۴۱ طرح جهش تولید استان تصویب شد که در قالب تسهیلات ارائه شود و از این رقم دولت تامین ۷۲ میلیارد تومان را به عنوان یارانه سود متعهد شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه در بخش تولید مشکلات زیاد است اما باید توجه کنیم در جامعهای که تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه میکند وام ۱۸ تا ۲۰ درصدی خودبخود شامل یارانه میشود و هر کس تسهیلاتی بگیرد حدود ۲۰ درصد سود میکند.