به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی اتاق تبریز، جلسه کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی، در اتاق بازرگانی تبریز برگزار و طی آن شاخص های نامناسب آذربایجان شرقی در گزارش پایش ملی محیط کسب و کار در زمستان ۹۹ بررسی شد.
بر اساس گزارش پاییز ۹۹ که بر پایه ۲۸ مولفه پیمایشی و ۴۲ مولفه آماری صورت گرفت، شرایط پاییز نسبت به تابستان رو به بهبود بوده که در این مدت برخی کسب و کارها رونق یافته و برخی رو به افول بوده است. بخش کشاورزی بهترین وضعیت و خدمات بدترین وضعیت را شامل می شود.
عمده موضوعات مطرح شده در این جلسه شامل موانعی همچون مباحث مالیاتی، حمل و نقل، مخابرات و مجوزهای کسب و کار بود.
رتبه ۲۸ استان در اخذ مجوزهای کسب و کار
مصطفی بهنیا، مشاور دبیرخانه شورای گفتگوی استان در این جلسه بر ضرورت معرفی یکی از معاونین ادارات به عنوان مسئول بهبود فضای محیط کسب و کار تاکید کرده و ادامه داد: در مورد رویه های ناعادلانه ممیزات و دریافت مالیات، رتبه ۲۱ کسب کرده ایم که مستلزم پیگیری راهکارهای لازم برای حل مشکل است.
وی افزود: در بحث حمل و نقل و ضعف زیرساخت های استان در رتبه ۲۲ قرار داریم و همچنین در زمینه دسترسی به شبکه تلفن همراه و مخابرات نیز دچار ضعف هایی هستیم.
بهنیا همچنین از رتبه ۲۸ استان در فرایند اخذ مجوزهای کسب و کار خبر داده و آسیب شناسی در این راستا را ضروری دانست.
آخوندی، مسئول بهبود فضای کسب و کار اداره کل امور اقتصاد و دارایی در این جلسه گفت: در ادارات سمتی به عنوان معاون بهبود فضای کسب و کار وجود ندارد و ادارات در حد کارشناس معرفی کرده اند ولی در سطح معاونت نیست.
مزیت های استانی ما مشخص نشده
نوشیروان زاده، نماینده اداره راهداری استان نیز در این جلسه گفت: مزیت های استانی ما مشخص نشده است که بتوان به سمت آن ها حرکت کرد و پیشنهاد بنده این است که با مشخص شدن مزیت های استانی درخواست کمیته های لازم را داشته باشیم و در این زمینه درخواست اختیارات استانی کنیم.
عباسی، مشاور مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان نیز گفت: در تلاش هستیم تا قوانینی را که به نفع کسب و کار کاربردی بوده، به کار ببریم که در این راستا علاوه بر تلفن گویای اداره امور مالیاتی، بنده نیز در جهت مشاوره حضور دارم.
حاجی زاده، کارشناس بازرسی اداره کل راه و شهرسازی نیز گفت: به نسبت اعتباراتی که در اختیار اداره کل راه و شهرسازی در اجرای پروژه ها قرار دارد، پیگیر اجرای طرح ها هستیم.
امام زاده، کارشناس فروش مخابرات استان نیز گفت: اولین استانی هستیم که از طریق رادیو، مشکل اینترنت تلفن ثابت را حل کرده و الگوی دیگر استان ها شده ایم.
وی ادامه داد: مشکلات بیشتر سازمان ها در مورد سایت های مربوطه، ضعف آی تی سازمان ها است که ضعف اطلاعات به روز داشته و مشکل ساز شده که سازمان ها باید در این خصوص از نیروهایی با اطلاعات به روز استفاده کنند. سازمان ها در خصوص کمبود پهنای باند باید از ما درخواست کنند تا رسیدگی کنیم.