به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، محمد اسدی در حاشیه بازدید از باغات در حال برداشت سیب قره قرمز اهر ضمن اعلام این خبر گفت: از مهمترین گونههای بومی باغی این شهرستان میتوان به سیب قره قرمز اهر یا قزل در سطح ۵۰۰ هکتار که در بین باغداران به رقم شکی آلماسی نیز شهرت دارد اشاره نمود که دارای عطر و طعم و رنگ و بوی خاص و بسیار مطلوب می باشد و یک سیب کاملاً تابستانه است و برداشت آن از اواسط مرداد در منطقه ورگهان شروع میشود و تا اوایل شهریور در حومه اهر ادامه دارد و اغلب مصرف تازه خوری داشته و تا حدود کمی در تهیه مربا و سرکه سیب مورد استفاده قرار میگیرد.
وی بیان کرد: اینکه میانگین عملکرد این محصول در شهرستان ۳۵ تن در هکتار و در برخی باغات باغداران پیشرو این شهرستان تا ۱۴۰ تن در هکتار نیز برداشت شده است.
اسدی گفت: در حال حاضر این محصول به با توجه به تولید سالیانه مازاد بر مصرف شهرستان به کشورهای همسایه صادر میشود و همچنین به شهرستانها و استانهای هم جوار عرضه میگردد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر ادامه داد: از مزایای سیب قره قرمز بالا بودن عملکرد در واحد سطح نسبت به سایر ارقام کشت شده، سازگاری بالای این رقم به آب و هوا و اقلیم شهرستان و مقاومت این محصول در برابر شرایط نامساعد محیطی از جمله خطر سرمازدگی و غیره میباشد.
بالا بودن هزینه و ظرفیت کم سردخانهها از عوامل محدودکننده تولید سیب اهر
اسدی با بیان اینکه شهرستان اهر دارای ۷۲۵۰ هکتار باغ از انواع درختان سیب، گردو، گیلاس، آلبالو، هلو و شلیل و سایر گونهها با تولید سالیانه بالغ بر ۱۵۰ هزارتن محصول سردرختی میباشد گفت: از جمله عوامل محدود کننده تولید سیب شهرستان بالا بودن هزینه کارگری و سایر نهادههای تولید مانند سبد میوه، کودها و سموم شیمیایی و همچنین هزینه سردخانه، ظرفیت کم سردخانههای شهرستان که پاسخگوی تولید نبوده و مشکل بازاریابی و صادرات به سایر کشورها میباشد.