به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، قوامی معاون وزیر اقتصاد در خصوص حذف یارانه افراد ثروتمند تصریح کرد: هم اکنون یارانه پنهان در کشور ما معادل ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی است.
او ادامه داد: پرداخت این میزان یارانه منجر به کسری بودجه دولت ها که نتیجه آن تورم است، می شود و در نهایت منجر به فشار به دهک های پایین خواهد شد .
قوامی بیان کرد: اگر یارانه چند نوع سوخت را در نظر بگیریم، ۵۰میلیارد دلار و در صورت اینکه همه یارانه ها از جمله یارانه بخش پتروشیمی ، کالاهای اساسی و دارو را حساب کنیم ، ۱۰۵ میلیارد دلار یارانه پنهان در اقتصاد کشور پرداخت می شود. البته اگر طبق اصل ۴۵ قانون اساسی که در خصوص انفال است، یارانه ها را محاسبه کنیم عدد از این هم فراتر می رود.
افراد پردرآمد بیشتر از یارانه استفاده می کنند
این مقام مسئول گفت: مشکلات بازار، ضرورت توجه به اصلاح یارانه ها را افزایش می دهد. پرداخت یارانه باید منجر به توزیع مناسب درآمد از ثروتمندان به فقرا شود اما اکنون برعکس است و افراد پردرآمد بیشتر از یارانه استفاده می کنند.
او افزود: ضریب جینی از سال ۹۰ از ۳۷ درصد به ۴۰ درصد در سال ۹۹ اضافه شده است و این نشان می دهد شیوه پرداخت یارانه ها مناسب نبوده است.
معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: یارانه بنزین در دهک دهم ۲۸ هزار میلیارد تومان و در دهک اول هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان است یعنی افراد پردرآمد ۲۳ برابر بیشتر از دهک های پایین، یارانه بنزین استفاده می کنند.
قوامی گفت: طبق قانون باید انفال را به ثروت تبدیل کرده و آن را به درستی توزیع کنیم اما اکنون به این صورت نیست.
این مقام مسئول گفت: در بودجه ۱۴۰۱ بحث هایی برای اصلاح یارانه ها مطرح است اما باید این امر به درستی انجام شود تا باعث شوک قیمتی نشود.
او ادامه داد: با اصلاح شیوه پرداخت یارانه ها باید رفتار را اصلاح کنیم. با شیوه کنونی نه ضریب جینی اصلاح شده و نه این منایع در کارهای عمرانی به کار گرفته شده است.
قوامی تاکید کرد: این مسیر قابل ادامه نیست حتما باید اصلاح جامعی در یارانه ها در نظر گرفته شود.