به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری حریت این سازمان هشدار داد: تغییرات اب و هوای گرم شدن زمین موجب شده تا دمای هوا امروزه ۱٫۲ درجه سانتیگراد بیشتر از روزهای “انقلاب صنعتی” باشد و در یک سناریوی خوش بینانه امیدواریم روند افزایش دما در حدود ۱٫۵ درجه سانتیگراد محدود شود ، در حالی که در یک سناریوی بدبینانه، اگر تا سال ۲۰۵۰ میزان انتشار گازهای گلخانه ای به صفر نرسد ، این افزایش دما به ۳ درجه سانتیگراد می رسد.
با این وجود حتی در سناریوی خوش بینانه ، خبر ها برای استانبول خوب نیست.
در این گزارش آمده است: “منطقه Zeytinburnu و محله آتاکوی از منطقه Bakırköy در طرف اروپایی در ۴۰ سال آینده بیشترین آسیب را در استانبول خواهند دید و به احتمال زیاد آب دریا به محله عثمانیه در منطقه باکرکوی می رسد ، که اکنون ۲ کیلومتر با ساحل فاصله دارد.
این گزارش تاکید می کند: اب دریایی که سواحل امروز شاخ طلایی را پوشش می دهد تا ۲۵۰ متر حرکت خواهد کرد.
اقلیم شناسان آمریکایی خاطرنشان کردند در صورت تداوم شرایط بدبینانه و افزایش ۳ درجه ای دما کاخ های مشهور دولما باغچه و چیراگان و ورزشگاه وودافون پارک در منطقه بشیکتاش دیگر وجود نخواهد داشت و به زیر اب می روند.
بر اساس این گزارش، دریاچه دورو در نزدیکی فرودگاه استانبول نیز به دریای سیاه ملحق می شود.
اقلیم شناسان آمریکایی اصطلاح جدیدی به نام “پناهندگان اقلیمی” را در این گزارش به کار برده اند.
در این گزارش آمده است: حدود ۳۸۵ میلیون نفر امروزه در مناطقی زندگی می کنند که با توجه به روند گرم شدن زمین در اینده زیر آب خواهند بود حتی اگر انتشار گازهای گلخانه ای در آینده نزدیک کاهش یابد.
با افزایش ۱٫۵ درجه سانتیگراد، حدود ۵۱۰ میلیون نفر و با افزایش درجه سانتیگراد حدود ۸۰۰ میلیون نفر مجبور به مهاجرت به سراسر جهان می شوند.
بر اساس این گزارش، کشورهایی که از تغییرات آب و هوایی به شدت متاثر می شوند کشورهای آسیایی چین، هند، ویتنام و اندونزی خواهند بود.