به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از خبرگزاری حریت، با توجه به افزایش نگرانیها نسبت به وابستگی بیش از پیش کشورهای اروپایی به نفت و گاز وارداتی، نوسان شدید قیمت سوختهای فسیلی و تلاش برای افزایش سهم منابع انرژی دوستدار محیط زیست، این کشورها در نظر دارند سهم انرژی هستهای در سبد تامین انرژی اروپا را افزایش دهند.
کشورهای اروپایی سعی دارند این قاره را تا سال ۲۰۵۰ به قاره دوستدار طبیعت و پیشرو در مبارزه با تغییرات اقلیمی تبدیل کنند.
از سوی دیگر وابستگی شدید قاره اروپا به نفت و گاز وارداتی و نوسانات شدید قیمت منابع سوخت فسیلی نیز باعث تلاش مضاعف کشورهای این قاره به منظور یافتن گزینههای دیگری برای تامین نیازهای بخش انرژی اروپا شده است.
منابع تجدید پذیر تامین انرژی نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست و مبارزه با تغییرات اقلیمی دارند.
با این حال منابع بادی، خورشیدی و برق آبی تولید انرژی همواره تابع تغییرات فصلی بوده و دارای نوسان زیادی در میزان تولید برق در دوره های مختلف هستند.
به همین دلایل نیز نیاز به منابع تولید انرژی که نوسان کمتری در میزان تولید دارند، طی سالهای اخیر مورد توجه کشورهای اروپایی قرار گرفته است.
طی سالهای اخیر تولید برق از منابع برقآبی و بادی به دلیل خشکسالی و تغییرات اقلیمی دارای نوسان زیادی بوده و باعث افزایش سهم انرژیهای فسیلی در سبد انرژی کشورهای اروپایی شده است. از سوی دیگر قیمت نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ که طی دوره همه گیری کرونا در حد قابل قبولی بود، طی ماه های اخیر با توجه به کاهش تاثیر همه گیری کرونا و افزایش تولید با رشد قابل توجهی روبرو شده است.
کشورهای اروپایی ۹۷ درصد نفت و ۹۰ درصد گاز طبیعی مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین میکنند و این مورد نیز ریسکهای ویژهای را در حوزه انرژی متوجه کشورهای اروپایی ساخته است.
با توجه به تمامی این موارد، هم اکنون برخی از کشورهای اروپایی که انرژی هستهای سهم زیادی در تولید برق آنها دارد، خواستار توجه ویژه نسبت به این صنعت هستند.
فرانسه، مجارستان، لهستان، فنلاند، بلغارستان، کرواسی، چکیا، رومانی، اسلواکی و اسلوونی از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند که بیشترین تاکید را بر همکاری در زمینه صنعت انرژی هستهای دارند. این کشورها هفته گذشته با انتشار بیانیهای خواستههای خود را به نهادهای مربوط به اتحادیه اروپا ارسال کرده اند.
هم اکنون ۱۰۶ نیروگاه هستهای که قابلیت تولید برق را دارا هستند در کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود دارد و ۱۳ کشور اتحادیه اروپا بخشی از برق مصرفی خود را توسط نیروگاههای هستهای تولید میکنند.
فرانسه با ۵۶ نیروگاه هستهای فعال ۷۰ درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق نیروگاه های هستهای تولید میکند. آلمان نیز دارای شش نیروگاه هستهای است که ۱۲ درصد از برق مصرفی این کشور را تامین میکنند.
اسپانیا نیز دارای ۷ رآکتور هستهای است و ۲۲ درصد از برق مورد نیاز این کشور از طریق این نیروگاه های تولید میشود. از سوی دیگر کشورهای بلژیک دارای ۷ رآکتور، هلتد یک رآکتور، سوئد شش رآکتور، مجارستان چهار رآکتور و اسلواکی دارای چهار راکتور هستهای برای تولید برق هستند.