به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایبنا، ابراهیم بهادرانی، کارشناس اقتصادی درباره شیوه تحقق رشد اقتصادی مثبت گفت: اولین موضوعی که برای رشد اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد، تلاش جهت رشد سرمایهگذاری است. به این معنا؛ تا زمانی که این اتفاق روی ندهد، حجم اقتصاد بالاتر نخواهد رفت و بالطبع رشد اقتصادی هم شکل نمیگیرد.
وی در ادامه اضافه کرد: فضای کسب و کار باید به گونهای شکل بگیرد که کار برای افراد علاقمند آسان و سهل شود. مطلب بعدی هم این است که از ظرفیتهای موجود باید استفاده بهینه صورت گیرد، یعنی بالا رفتن بهره وری سرمایهگذاریهای انجام شده که لازمه آن هم همان موضوع اشاره شده در ابتدا یعنی تسهیل کار برای مردم است.
این کارشناس اقتصادی نیز در رابطه با تاثیر افزایش بهرهوری در رشد اقتصادی ابراز کرد: ابتدا باید این نکته را مورد توجه قرار داد که افزایش بهرهوری پیششرطهایی لازم دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. افزایش بهرهوری نیاز دارد تا از سرمایهگذاری موجود به خوبی استفاده شود، تلاشهای کارگران به درستی تحت مدیریت در آید و در حالت کلی مدیریت به شکل بهینه خود را نشان دهد. بدون در نظر گرفتن این موارد به خودی خود در این رابطه هیچ اتفاقی روی نمیدهد.
مشکل ارزی در کشور وجود دارد
بهادرانی در ادامه اظهار داشت: مطلب دیگر این است که مشکل ارزی در کشور وجود دارد و دولت باید روابط خارجی را به گونهای تنظیم کند که این مسئله کم شود. سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ تورم ریالی بالایی (منظور کالاهای وارداتی است) داشتیم، تورم دلاری هم حدود ۴۷.۴ درصد بوده است، به این معنا؛ زمانی که مطرح میشود ۴۰ میلیارد دلار وارد کشور شده باید ۴۷.۴ درصد تعدیل شود. علاوه بر این مشکلات ارزی سبب شده که ۸۵ درصد آن صرف مواد اولیه، مواد واسطهای و کالاهای سرمایهگذاری شود، در حالی که باید تولید در اولویت باشد و تلاشها حول محور افزایش آن قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: شکی وجود ندارد، در صورتی که این کار در اولویت قرار نگیرد، کار به شدت سخت خواهد شد و بحث تسهیل فضای کسب و کار، تامین نیاز ارزی و برآورده کردن نیاز ریالی بخش تولید و بهینه ساختن مدیریت و استفاده از نیروی کار مفید با وجود آنکه صحبت آن بسیار به میان میآید، اما عملیاتی نخواهد شد. برعکس آن هم وجود دارد یعنی در صورت انجام این کارها میتوان گفت که نه تنها دارنده رشد اقتصادی محسوب میشویم، بلکه روند فزاینده آن را هم شاهد خواهیم بود.