به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، هندس قاسم جعفروند در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از منابع آبی بسیار خوبی برخوردار است گفت: به طور کلی ۳۵ بهره بردار منابع آبی با تعداد ۲۷۰ نفراشتغال زایی بصورت مستقیم در استان فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه هر ساله در مهرماه صید از منابع آبی آغاز شده و نسبت به اقلیمهای مختلف استان تا اسفند ماه ادامه خواهد داشت افزود: امسال نیز همچون سالیان گذشته فصل صید از مهرماه سالجاری همزمان با آغاز فصل سرما در استان آغاز شده است؛ پیش بینی می شود امسال بیش از ۲ هزار و ۷۴۳ تن از انواع ماهیان فیتوفاگ، بیگ هد، کپور و آمور، ماهیان خاویاری و انواع ماهیان بومی اقتصادی از منابع آبی استان برداشت شود و روانه بازار مصرف در استان آذربایجان شرقی و سایر استانهای همجوار گردد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: بهره برداری از منابع آبی در ۱۲ شهرستان استان شامل شهرستانهای آذرشهر، چاراویماق، اهر، بستان آباد، سراب، عجبشیر، کلیبر، مرند، میانه، هشترود، ورزقان، خداآفرین، مراغه توسط تعاونیها و بخش خصوصی و صیادان محلی انجام می شود.
مهندس جعفروند اضافه کرد: صید ماهی از منابع آبی شامل منابع آبی طبیعی و منابع آبی نیمه طبیعی مانند دریاچه پشت سدها در طول سال ۱۳۹۹ در مقایسه با سال قبل از آن در مجموع ۶۰ درصد افزایش یافته بود .
افزایش ۵۵ درصدی با رهاسازی ۴۶۰ هزار قطعه بچه ماهی در منابع آبی استان
وی به انجام عملیات صیادی در ۳۵ منبع نیمه طبیعی (دریاچه پشت سدها) آذربایجانشرقی اشاره کرد و با بیان اینکه این منابع در مساحت متوسط حدود ۹۹۲۷ هکتار می باشد که عملیات صید و صیادی توسط بهره برداران انجام می گیرد گفت: به منظور حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان منابع آبی(نیمه طبیعی) استان و ایجاد اشتغال پایدار در سال ۱۳۹۹ تعداد ۴۶۰ هزار قطعه بچه ماهی از محل اعتبارات شیلات در این منابع رهاسازی شده است که این مقدار نسبت به سالهای قبل ۵۵ درصد افزایش داشته است.
وی در خصوص برنامهریزی امسال برای رهاسازی بچهماهی در منابع آبی استان نیز اظهار داشت: امسال پیشبینی می شود در صورت تامین اعتبار میزان رهاسازی از سال ۱۳۹۹ بیشتر باشد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: صید بیش از ۲ هزار و ۷۳۳ تن انواع ماهی در منابع آبی و فعال بودن۵۲۷ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرم آبی در این استان، با تولید ۵۸۷۰ تن استان آذربایجانشرقی را به یکی از قطبهای تولید انواع آبزیان در کشور تبدیل کرده است.
وی افزود: بهره برداران طبق قوانین و مجوزهای صادره از اداره کل محیط زیست و مدیریت شیلات و اداره کل دامپزشکی استان در صورتی می توانند از دریاچه پشت سدها صیادی کنند که در ابتدای سال اقدام به رهاسازی بچه ماهی در منابع آبی نموده و در نیمه دوم سال اقدام به صید آنها نمایند.