• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
13

احتمال خشک شدن دومین دریاچه بزرگ ترکیه جدی تر شده است

  • کد خبر : 35482
  • 07 آبان 1400 - 10:20
احتمال خشک شدن دومین دریاچه بزرگ ترکیه جدی تر شده است
 یاز اکو_بحران آب و هوا همچنان یک تهدید برای آب های سراسر ترکیه است زیرا نگرانی ها در مورد خشکسالی طولانی مدت همچنان وجود دارد.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از دیلی صباح دریاچه توز در مرکز ترکیه قرن ها میزبان مهاجرت فلامینگوها بوده است با این حال، تابستان امسال، صحنه‌ای دلخراشی جایگزین عکس‌های معمول غروب آفتاب و پرندگانی شد که عکاس حیات‌وحش ثبت کرده بود، لاشه‌ فلامینگوها در بستر خشک و ترک‌خورده دریاچه قرار داشت.
این دریاچه ۱۶۶۵ کیلومتر مربعی دومین دریاچه بزرگ ترکیه و زیست گاه چندین گونه پرنده است.

 کارشناسان می گویند دریاچه توز قربانی خشکسالی ناشی از تغییرات آب و هوایی است که به شدت منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.
امسال دریاچه میزبان حدود ۵۰۰۰۰ فلامینگوی جوان بود که همه آنها به دلیل نبود آب از بین رفتند. 

چندین دریاچه دیگرنیز در سرتاسر ترکیه با شرایط مشابه خشک شده یا به سطح هشدار کاهش رسیده اند کارشناسان آب و هوا هشدار می دهند : کل حوزه مدیترانه که شامل ترکیه می شود،در معرض خطر خشکسالی شدید و بیابان زایی قرار دارد.

دریاچه وان، بزرگترین دریاچه ترکیه، واقع در شرق این کشور، هفته گذشته پس ازکاهش آب بسیار زیاد روبرو شده است و قایق های ماهیگیری دیگر نمی توانند به اسکله نزدیک شوند.
لونت کورناز، دانشمند مرکز مطالعات تغییر اقلیم و سیاست دانشگاه بوغازیچی، گفت: (ما) افزایش دما و کاهش بارندگی داریم، و از طرف دیگر، نیاز آبی برای آبیاری در کشاورزی وجود دارد و براین اساس وضعیت بدی در سراسر ترکیه وجود دارد.
تصاویر ماهواره ای دانشگاه اژه ترکیه نشان می دهد که سطح آب دریاچه توز از سال ۲۰۰۰ شروع به کاهش کرده است. بر اساس این مطالعه، دریاچه امسال به دلیل افزایش دما، تشدید تبخیر و بارندگی ناکافی به طور کامل عقب‌نشینی کرد.

این مطالعه همچنین به کاهش شدید سطح آب زیرزمینی در اطراف دریاچه توز اشاره دارد.

 

حوضه قونیه در مرکز آناتولی، که شامل دریاچه توز می شود، زمانی به عنوان سبد نان کشور شناخته می شد. عکاس تونچ گفت: مزارع در منطقه به کشت محصولات سودآور اما پر مصرف آب مانند ذرت، چغندرقند و یونجه روی آورده اند که منابع آب زیرزمینی را تخلیه کرده است. 
وی گفت : کشاورزان هزاران چاه بدون مجوز حفر کرده اند در حالی که نهرهای تغذیه کننده دریاچه خشک شده یا منحرف شده اند.
استفاده بیش از حد از آب های زیرزمینی نیز منطقه را مستعد تشکیل فروچاله ها می کند. ده ها فرورفتگی از این دست در اطراف منطقه کاراپینار قونیه کشف شده است.

خشکسالی و مرگ و میر فلامینگوها در دریاچه توز تنها یکی از سلسله بلایای اکولوژیکی بود که در تابستان امسال ترکیه را درنوردید و گمان می رود تا حدی به دلیل تغییرات آب و هوایی است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=35482

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});