• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
7

تور تازه اردوغان در آفریقا روابط و مشارکت های رو به رشد را تقویت می کند

  • کد خبر : 35595
  • 08 آبان 1400 - 10:15
تور تازه اردوغان در آفریقا روابط و مشارکت های رو به رشد را تقویت می کند
یاز اکو_رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه به افریقا سفر می کند‌.هدف از این سفر گسترش روابط رو به رشد با این قاره و تحکیم مشارکت های سودآور در زمان تنش‌ها با غرب است.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از دیلی صباح این همکاری ها از معدن ،سلامت، انرژی تا تامین زیرساخت ها، توسعه کسب‌وکارهای ترکیه در سراسر قاره غنی از منابع در حال ظهور هستند وبراین اساس قراردادهایی امضا می‌شود که به عنوان رابطه برد-برد مورد استقبال قرار می‌گیرند.

تعامل ترکیه با قاره آفریقا در طول سال های گذشته سرعت بیشتری یافته است.

 اردوغان از زمان روی کار آمدن نزدیک به دو دهه پیش، ابتدا به عنوان نخست وزیر، روابط خود را با آفریقا تقویت کرد و ترکیه را به عنوان بازیگری منصف تر از قدرت های استعماری سابق به این قاره معرفی کرده است.

آنکارا بر تمایل به پیشبرد روابط با این قاره بر اساس یک رابطه برد-برد و مشارکت برابر با رعایت احترام متقابل تاکید کرده است.

هر دو طرف متعهد شده اند که از پتانسیل خود برای گسترش و تعمیق بیشتر روابط بهره بگیرند.

دور شدن از بازارهای سنتی اروپا موجب شده است تا تجارت ترکیه با آفریقا از ۵٫۴ میلیارد دلار در زمان به قدرت رسیدن اردوغان در سال ۲۰۰۳ به ۲۵٫۴ میلیارد دلار در سال گذشته افزایش یابد.

اردوغان پس از دیدار از آنگولا، توگو و نیجریه – و در میانه مناقشه دیپلماتیک با غرب – هفته گذشته در یک مجمع تجاری آفریقایی گفت : ترکیه می خواهد تجارت در سال های آینده را سه برابر کند.

یکی از استراتژیک ترین زمینه های این همکاری، دفاع است، جایی که ترکیه موفقیت های خود در زمینه تولید پهپادهای نظامی خود را به نمایش گذاشته است.

مورسل بایرام استادیار دانشگاه علوم اجتماعی آنکارا در این زمینه گفت: محصولات صنایع دفاعی فرصت جدیدی را برای ترکیه ارائه می دهند.

ملت “افریقایی اوراسیا”

اردوغان زمانی ترکیه را یک کشور «افریقایی-اوراسیایی» توصیف کرد وبیشتر از هر رئیس دولت غیر آفریقایی از این قاره دیدن کرده است.

سفر به ۳۰ کشور از ۵۴ کشور آفریقایی شاهدی بر این ادعاست.

تعداد سفارتخانه های ترکیه در آفریقا از سال ۲۰۰۲ از ۱۲ به ۴۳ افزایش یافته است.

شرکت هواپیمایی ملی ترکیه نیز، به بیش از ۶۰ مقصد آفریقا پرواز می کند.

نایل اولپاک، رئیس هیئت روابط اقتصادی خارجی به خبرگزاری فرانسه گفت: «دلیل اصلی افزایش علاقه ترکیه به آفریقا توجه به ظرفیت های بالای این قاره است.

اولپاک به نیاز عظیم قاره جوان و با رشد سریع به زیرساخت ها، از برق گرفته تا پل ها، آب آشامیدنی تا دفع زباله، که شرکت های ترکیه در آن برتری دارند، اشاره کرد.

شرکت‌های ترک قبلاً یک مسجد در غنا، یک استادیوم سرپوشیده در رواندا، یک استخر شنای المپیک در سنگال ساخته‌اند و در حال کار بر روی فرودگاهی در سودان هستند.

بایرام گفت:در عین حال، الجزایر یکی از تامین کنندگان اصلی گاز مایع ونفت ترکیه است که به آنکارا فرصتی برای “کاهش وابستگی خود به روسیه و ایران” می دهد.

شرکت‌های ترکیه‌ای مشاغل و کالاهایی با قیمت مناسب ارائه می‌دهند که کیفیت آنها اغلب با چین – یکی از تهاجمی‌ترین سرمایه‌گذاران این قاره – قابل مقایسه است.

کیتیلا مکومبو، وزیر صنعت و تجارت تانزانیا در همایش تجاری آفریقا در استانبول با اشاره به حضور بیش از ۴۰ وزیر آفریقایی و ترکیه ای گفت: “ما ترکیه را دوست جدی می بینیم که می خواهد در آفریقا سرمایه گذاری کند.”

مکومبو گفت: «آفریقا دیگر علاقه ای به کمک ندارد، آفریقا علاقه مند به به سرمایه گذاری است.

موریسون رواکاکامبا، رئیس هیئت مدیره سازمان سرمایه گذاری اوگاندا، از جمله کسانی بود که اغاز گر تجارت با ترکیه بود و نسبت به علاقه ترکیه به کشاورزی و فرآوری محصولات کشاورزی در کشورش در شرق آفریقا ابراز امیدواری کرد.

رواکاکامبا به خبرگزاری فرانسه گفت: روابط با ترکیه مبتنی بر برد-برد است و این نقطه شروع بسیار خوبی است.

تلاش برای گسترش تجارت در آفریقا در بحبوحه کاهش ارزش لیر ترکیه صورت می گیرد و بحث صادرات را حتی رقابتی تر می کند.

متفاوت از چین

برخی تحلیلگران بر این باورند که آنکارا در آفریقا نسبت به پکن که پروژه هایش به بدهی های سنگین برای کشورهای در حال توسعه معروف است، حسن نیت بیشتری در آفریقا ایجاد کرده است.

فدریکو دونلی، محقق روابط بین‌الملل در دانشگاه جنوا، گفت: «اگر ترکیه را با چین مقایسه کنیم، می‌بینیم که نتایج متفاوتی برای مردم محلی وجود دارد.

دونلی به خبرگزاری فرانسه گفت: «مشارکت مردم محلی بیشتر است و در برخی موارد، تبادل دانش بین ترکیه و مردم محلی نیز وجود دارد.

رویکرد انسان محور

ترکیه متعهد شده است تا دیدگاهش در رابطه با کشورهای آفریقایی نه تنها تجارت محور، بلکه انسان محور نیز باشد.

علاوه بر مأموریت‌های دیپلماتیک، ترکیه روابط خود را با این قاره از طریق توافق‌نامه‌هایی در زمینه‌های مختلف و فعالیت‌های مؤسساتی مانند آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه مؤسسه یونس امره و بنیاد معارف ترکیه دنبال کرده است.

بنیاد معارف در سراسر آفریقا با ده ها مدرسه و خوابگاه فعال است.

ترکیه همچنین از نیازهای دانشجویان آفریقایی در آموزش عالی حمایت می‌کند و ریاست آن برای ترک‌های خارج از کشور و جوامع مرتبط سپرده است و بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ درمجموع ۵۲۵۹ دانشجو در سراسر کشورهای آفریقایی مورد حمایت قرار داده است.

موسسه یونس امره از طریق مراکز فرهنگی خود در ۱۰ کشور آفریقایی فعالیت می کند.

این مؤسسه دارای دفاتری در الجزایر، مراکش و تونس در شمال آفریقا است. سومالی، سودان و رواندا در شرق آفریقا؛ و سنگال، موریتانی و گامبیا در غرب آفریقا. این شرکت با دفتر مرکزی خود در ابوجا، پایتخت نیجریه، برای ترویج زبان ترکی تلاش می کند.

همچنین در زمینه فرهنگ و هنر فعالیت دارد و همکاری با آفریقایی ها را در زمینه های مختلف ترویج می کند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=35595

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});