به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایسنا، مهندس محسن فرهادی در گفتوگو در خصوص بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی، گفت: مدارس حساسیت بیشتری دارند ولی به طور کلی در شرایط کرونا باید راهاندازی کلاسهای حضوری با جمعیتهایی که قبلا سر کلاس حاضر میشدند را فراموش کنیم و شرط بازگشایی این است که علیرغم تاکیدات فراوان بر واکسیناسیون، اما آن را در محاسباتمان نیاوریم و تصور نکنیم چون دانشآموزان و معلمین واکسن زدند، کرونا به کلاس درس راه ندارد؛ با این شرط همچنان درصد رعایت پروتکلها بالا خواهد بود.
او تاکید کرد: مدرسه برای آغاز فعالیت باید کلاسهایش خلوت باشد و فاصله یک و نیم تا دو متری دانشآموزان در کلاس حفظ شود؛ درعین حال تهویه در کلاس از اولویتهای اصلی است، دانشآموز و معلم باید به قدر کفایت لباس بپوشند تا امکان باز کردن درب و پنجرهها مرتبا فراهم باشد تا هوا تازه شود. تعداد مجاز حضور شاگرادان در کلاس درس بسته به متراژ کلاس متفاوت است، مثلا در یک کلاس ۴۰ متری ۱۰ دانشآموز میتوانند حاضر باشند. محاسبه این موضوع هم بر عهده مدیریت مدرسه است، اما باید در نظر بگیرد که برای هر دانشآموز نیاز به چهار متر مربع فضا داریم.
وی افزود: شروع کلاسها برای مدارسی که دانشآموزان زیادی دارند، باید ترکیبی از حضوری، غیر حضوری، کارگاهی و آزمایشگاهی باشد. با این تلفیق، سال تحصیلی آموزشی حضوری خوبی خواهیم داشت؛ ولی اگر در بازگشاییها دچار تعجیل شویم مطمئنا شرایط مشکل میشود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط وکار وزارت بهداشت تاکید کرد: کماکان مدیر مدرسه مسئولیت نظارتی دارد و ناظران بهداشتی به شکل تصادفی و رندوم مدارس را بررسی میکنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره چگونگی بازگشایی مدارس برای کودکان کمتر از ۱۲ سال که واکسن تزریق نکردهاند نیز به ایسنا گفت: متاسفانه در مورد کرونا با پاندمی جهانی روبرو هستیم و به این ترتیب واکسیناسیون باید همزمان با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود. متاسفانه هنوز حلقه انتقال بیماری در دنیا شکسته نشده است و باید واکسیناسیون را تاحدی افزایش دهیم که بتوانیم از فواید آن استفاده کنیم. برای سنین زیر ۱۲ سال رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار حائز اهمیت است و مدارس باید به گونهای برنامه ریزی کنند که کودکان زیر ۱۲ سال با شرایط ویژهتری سر کلاس حاضر شوند. البته برخی مدارس هم تعداد بسیار پایینی دانشآموز دارند که کنترل آنها راحت است.
او درباره فعالیت بوفه مدارس نیز اظهار کرد: قرار است بوفهها فعلا راهاندازی نشود و بچهها از خانه خوراکی با خود همراه داشته باشند؛ البته ساعت حضور دانشآموزان هم کاهش پیدا کرده است و قرار است تنها برای رفع اشکال و دروس خاص به مدرسه روند. در این زمینه نیز خود مدرسه این دروس خاصی که دانشآموزان برای آن به مدرسه میآیند را انتخاب میکند.