به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره واکسن کرونا اظهار کرد: فرآیند واکسیناسیون کرونا از روز ۲۱ بهمن ماه از خرید واکسن خارجی کلید خورد و واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ با واکسن اسپوتنیک وی ساخت آغاز شد و در مسیر راه، واکسنهای دیگری هم که تایید و مجوز مصرف اضطراری سازمان غذا و دارو را دریافت کنند و به صورت مستقیم خریداری یا از سبد کواکس دریافت شوند، به کمپین واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ خواهند پیوست تا موضوع تولید مشترک یا تولید داخل محقق شود که زمان تخمینی ما برای دسترسی به واکسن تولید مشترک یا داخلی اواسط یا اواخر بهار خواهد بود.
فهرست
واکسن چینی و هندی در مسیر تایید در ایران
جهانپور ادامه داد: واکسیناسیون با واکسن خارجی شروع شد و با واکسن ایرانی تکمیل میشود و به اتمام خواهد رسید و از بین واکسنها در سازمان غذا و دارو واکسن اسپوتنیک وی تایید شد و واکسن «کواکسین» ساخت موسسه بهارات هند در دست بررسی است و اسناد و مدارک فنی آن کامل ارائه شده و گزارش مراحل سه گانه کارآزمایی بالینی در سازمان غذا و دارو در حال بررسی است و در کمیسیون قانونی تشخیص (صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) سازمان غذا و دارو به داوری گذاشته خواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: یک شرکت تولید کننده واکسن چینی هم متقاضی دریافت مجوز مصرف واکسن در ایران بوده و اسناد و مدارک آن در حال تکمیل است. به محض اینکه سازمان غذا و دارو یک واکسن شرایط لازم برای واردات را کسب کند و مجوز مصرف صادر شود، هیات امنای ارزی یا بخش خصوصی میتوانند این واکسنها را وارد کشور کنند، تاکنون مدارک سایر واکسنها تکمیل نشده است و بعد از تکمیل مدارک و داوری سازمان غذا و دارو میتوان درباره آنها صحبت کرد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: قرار است که ۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی به تدریج در طی هفتههای آینده انجام و حداکثر هر ۱۰ روز یک بار محموله واکسن وارد کشور شود و واکسیناسیون که از روز سه شنبه پیش در کشور آغاز شده است به صورت تصاعدی افزایش پیدا خواهد کرد و تزریق واکسن طبق سند ملی واکسیناسیون و مصوبه کمیته عالی اخلاق در پزشکی و ابلاغ وزیر بهداشت انجام میشود.
اولویت بندی واکسیناسیون در ایران
جهانپور با اشاره به اولویت بندی واکسیناسیون کرونا در ایران بیان کرد: اولویت نخست همکاران ما در خط مقدم درمان در مقابله با کرونا در حوزه سلامت هستند و واکسیناسیون در ابتدا از پزشکان، پرستاران و پرسنل بخشهای آی سی و بخشهای بستری کرونا بیمارستانهای ارجاعی آغاز شده است و به ترتیب در سایر گروههای درمان ادامه مییابد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره میزان گروههای آسیبپذیر و اولویتدار برای واکسیناسیون کرونا در کشور، گفت: حدودا جمعیت پیشبینی شده زیر ۱۰ میلیون نفر است که کل گروههای در معرض خطر و پرخطر و آسیب پذیر ما قطعا کمتر از ۱۰ میلیون نفر است و فکر میکنیم در همین هفتههای پایانی زمستان تا بهار ۱۴۰۰ میتوانیم واکسیناسیون برخی گروههای آسیب پذیر در اولویت نخست را واکسینه کنیم.
واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر تا پایان امسال
جهانپور ادامه داد: در مرحله بعدی واکسیناسیون در جانبازان و سالمندان آسایشگاهها واکسینه خواهند شد و در مرحله بعد سالمندان در گروههای با فاصله سنی ۵ سال طبقه بندی شده اند و گروههای میانسالان و سنین پایینتر ادامه خواهند داشت و برنامهریزی جامع صورت گرفته است تا شاهد ایمنی جمعی تا پایان سال ۱۴۰۰ باشیم و امیدواریم تا نوروز یک میلیون و سیصد هزار نفر واکسیناسیون انجام شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: ما آرایش و بازآرایی در مسیر واکسیناسیون نیاز داریم و این روند با دوز نفر پایین آغاز شد تا مشکلات احتمالی برطرف شود و بعد از آن روند واکسیناسیون و تعداد دوزهای تزریقی در شبکه بهداشت افزایش پیدا میکند تا به نقطه بهینه خود برسد.
جهانپور بیان کرد: کمیته اجرایی واکسیناسیون در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به ریاست معاونت بهداشت تشکیل شده است و واکسن ها تنها از طریق شبکه بهداشتی توزیع و بر اساس اولویتها تزریق خواهد شد.
مهاجران در ایران واکسن کرونا دریافت خواهند کرد
جهانپور درباره اینکه موضوعی مبنی بر رایزنی وزارت امورخارجه برای واکسیناسیون اتباع خارجی مطرح شده است، درباره اینکه واکسیناسیون اتباع خارجی قانونی و غیر قانونی در ایران انجام خواهد شد؟ گفت: عمده مهاجران در ایران را اتباع افغانستانی تشکیل میدهند که اغلب این عزیزان به صورت غیر قانونی در کشور زندگی میکنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در دنیا عموما مهاجران غیر قانونی به محض شناسایی بازداشت و دیپورت میشوند، اما این مهاجران در ایران واکسن کرونا دریافت خواهند کرد چنانکه پیش از این از همه خدمات بهداشتی و درمانی کرونا نیز بهرهمند شدند.