به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، یوسف جعفری روز یکشنبه با بیان اینکه شهرستان ملکان یکهزار هکتار مزرعه زیرکشت پیاز و گوجهفرنگی دارد، افزود: تا اسفند سال گذشته ۸۰۰ هکتار از این مزارع به آبیاری نواری مجهز شده بود و امسال نیز ۲۰۰ هکتار باقیمانده به آن اضافه شد.
به گفته وی با اجرای این طرح علاوه بر افزایش میزان تولید و کم شدن علفهای هرز، کار آبیاری نیز تسهیل و در مصرف آب صرفهجویی میشود.
جعفری اظهار داشت: آبیاری قطرهای سادهترین شیوه آب دادن به هر گیاه مانند درختان و تاک هاست و کشاورزان این شهرستان با توجه به خشکسالیهای اخیر به اهمیت آن پی بردهاند.
بر اساس این گزارش، کشاورزان در جایجای کشور چارهای جز استفاده مناسب از آبی که در اختیار آنان است، ندارند زیرا سطح سفرههای زیرزمینی آب هر سال مقداری پایینتر میرود و خشکسالی نیز به بیآبی دامن میزند.
همچنین تلفات آب هنگام آبیاری به روشهای سطحی یا سنتی بالاست و راندمان آبیاری حداکثر بین ۲۵ تا ۴۰ درصد است بنابراین روشهای آبیاری جدید که به آبیاری تحت فشار معروف است باید جایگزین روشهای آبیاری سطحی یا سنتی شود.
از سوی دیگر در بین روشهای جدید نیز آبیاری قطرهای مزیتهای بیشتری دارد و به نظر میرسد کشاورزان ملکانی به اهمیت آن در افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب و علفهای هرز پی برده باشند.