به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از دیلی صباح دونمز که در افتتاحیه یازدهمین اجلاس انرژی ترکیه صحبت میکرد، گفت: سهم منابع انرژی تجدیدپذیر در تولید برق در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ از ۴۲ درصد فراتر رفت و بنابراین هدف سال ۲۰۲۳ محقق شده است.
رهبران صنعت انرژی روز دوشنبه در نشستی که در شهر تفریحی آنتالیا برگزار شد، دیدار کردند.
این رویداد دو روزه توسط وزارت انرژی و منابع طبیعی و سازمان تنظیم مقررات بازار انرژی حمایت می شود.
اجلاس امسال بستری برای بحث و تبادل نظر در مورد موضوعات مهمی مانند سرمایه گذاری در اکتشاف و تولید گاز طبیعی ، آینده خودروهای الکتریکی و دیجیتالی شدن در تولید و توزیع برق فراهم می کند.
این اجلاس همزمان با اجلاس تجارت و تامین انرژی برگزار می شود.
وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: از آنجایی که جهان به دلیل همه گیری کووید-۱۹ و همچنین مشکلات اقتصاد جهانی دوران سختی را پشت سر می گذارد، ترکیه بیش از هر زمان دیگری روابط خود را با فعالان بازار تقویت می کند.
دونمز گفت: «بخش انرژی، موتور رشد ترکیه با حجم تجارت و سهم بزرگ آن در اقتصاد این کشور همراه است. در مرحلهای که امروز به آن رسیدهایم، میتوان درباره اکوسیستمی صحبت کرد که زیرساخت محکمی دارد، در برابر بحرانها مقاومتر است و میتواند استراتژیهای میانمدت و بلندمدت را اجرا کند.
وزیر انرژی ترکیه با بیان اینکه تحولات بزرگی در بازارهای جهانی انرژی به ویژه از نظر قیمت ایجاد شده است ، تاکید کرد : ترکیه یکی از سریعترین کشورها در این روند بهبود یافته است.
وی گفت: از طریق یارانه ای که در قیمت برق، گاز طبیعی و سوخت ارائه کردیم، ۱۲۷ میلیارد لیره (۱۱٫۳ میلیارد دلار) از شهروندان خود حمایت کردیم.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در اوایل نوامبر اعلام کرد :ترکیه دو پرداخت ثابت از قبوض برق را برای ارائه تسهیلات بیشتر به خانوارها متوقف میکند و تاکید کرد که دولت قبلاً به برخی از هزینههای انرژی یارانه پرداخت کرده است.
علاوه بر پرداخت ثابت برای TRT و پرداخت ۱ درصد دیگر برای هزینه های انرژی معوق نیز برداشته خواهد شد.
دونمز خاطرنشان کرد: با لغو هر دو صندوق، حمایتی که از شهروندان می شود سالانه تقریباً ۳ میلیارد لیره خواهد بود.
اهداف خالص صفر
مصطفی یلماز، رئیس سازمان تنظیم بازار انرژی نیز که در این اجلاس صحبت می کرد، تاکید کرد: ترکیه برای سال ۲۰۵۳ هدف انتشارصفر کربن را در راستای توافقنامه پاریس تعیین کرده است، گفت: «لازم است گام های جدی در این چارچوب برداشته شود.
یلماز با بیان اینکه این دو موضوع برای دوره آتی مهم است، گفت: اولین مورد، خودروی داخلی و ملی است که ترکیه نیم قرن در رویای آن بوده و در پایان سال ۲۰۲۲ از خط تولید خارج خواهد شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم طرح ارائه شده به مجلس در مدت کوتاهی به مرحله اجرا برسد، گفت: رواج خودروهای برقی منوط به وجود زیرساخت های شارژ کافی و امکان ارائه خدمات شارژ در سراسر کشور است.
وی گفت: «موضوع دیگری که من آن را مهم میدانم قیمتگذاری کربن است.
وی گفت: مایلم تاکید کنم که بازار کربن تحت نظارت EPDK در اسرع وقت آماده بهره برداری می شود.
یلماز ادامه داد دیجیتالی شدن برای بخش انرژی اهمیت حیاتی دارد و به رشد و اشتغال کمک شایانی خواهد کرد.