به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از حریت بسیاری از ایرانیان با سفر به این شهر در جمعه سیاه مراکز خرید و مغازه های شهر را پر کردند.
به گفته مقامات، حدود ۳۵۰۰ ایرانی تنها در ۲۵ نوامبر با خودروهای خود از مرز عبور کردند. به طور معمول روزانه حدود ۸۰۰ نفر به هر دو کشور وارد و خارج می شوند.
فیلمهای نظارتی نشان میدهد که ایرانیها «تقریباً در حال خزیدن روی یکدیگر در حالی که منتظر کنترل گذرنامهشان بودند، هستند.».
به گفته مقامات محلی، ایرانیان تمام ظرفیت هتل های وان را پر کرده اند.
یک مقام مسئول گفت: ضریب اشغال هتل ها حدود ۱۰۰ درصد است.
صاحبان مشاغل در استان از هجوم گردشگران ایرانی به شدت خوشحال هستند.
تعداد ایرانیانی که در سال ۲۰۱۶ از وان بازدید کردند حدود ۲۲۰۰۰۰ نفر بود. این تعداد در سال ۲۰۱۷ به ۴۴۰۰۰۰ نفر رسید اما در سال ۲۰۱۸ به ۲۳۰۰۰۰ کاهش یافت.
پس از یک جهش بزرگ در سال ۲۰۱۹، به دلیل همهگیری ویروس کرونا، تنها ۷۳۰۰۰ ایرانی توانستند در سال ۲۰۲۰ به وان بیایند زیرا دروازه گمرک کاپیکوی برای ورود وسایل نقلیه و عابران پیاده در ۲۴ مارس ۲۰۲۰ بسته شد.
ترکیه یک سال بعد در ۹ می این دروازه را باز کرد.
یک مقام رسمی خاطرنشان کرد: درست پس از باز شدن این ورودی حدود ۱۶۰۰۰ ایرانی از شهر دیدن کردند
یونس یوکسل، رئیس اتحادیه هتل داران وان، گفت: گردشگران ایرانی یک نقطه حیاتی برای وان هستند.
«بگذارید بیایند. ما اینجا منتظر هستیم تا به آنها خدمت کنیم.»
بر اساس آمار رسمی، ۹۸ درصد ایرانیان حداقل یک شب در وان اقامت دارند و تنها ۲ درصد از مردم ایران برای یک سفر یک روزه از مرز عبور می کنند.
طبق آمار، پولی که در سال ۲۰۱۸ توسط ایرانیان در این شهر خرج شده است، حدود ۲۳۱ میلیون لیر ترکیه (۱۹ میلیون دلار) بود، در حالی که مبلغ هزینه شده برای هر نفر حدود ۱۲۰۰ لیر (۹۹ دلار) بوده است.