• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
19

حریم خصوصی کودکان را به رسمیت بشناسیم/انتشار تصاویر کودکان در فضای مجازی نقض حریم شخصی است

  • کد خبر : 39771
  • 07 آذر 1400 - 11:00
حریم خصوصی کودکان را به رسمیت بشناسیم/انتشار تصاویر کودکان در فضای مجازی نقض حریم شخصی است
مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک اعلام کرده است که انتشار تصاویر کودکان در فضای مجازی و سایت‌های خبری علاوه بر نقض حریم خصوصی و حقوق آنها، کودکان را در معرض مخاطره و سوءاستفاده قرار می‌دهد و این اقدام ممنوع است.

یاز اکو؛ پریسا رضاپور – با شیوع ویروس کرونا در جامعه، شکل زندگی انسان‌ها تغییراتی کرد که این تغییرات گاه جنبه‌های مثبت و اغلب ابعاد منفی بسیار داشته است. یکی از تغییراتی که در زندگی بشر شکل گرفت، تغییر سبک آموزش از شکل حضوری به شبکه‌های مجازی است.

به گزارش یاز اکو، همه‌گیری ویروس کرونا و تعطیلی اجباری آموزش‌ها و سوق دادن مدارس به سمت آموزش غیرحضوری در اواخر سال ۹۸ و تداوم آن در سال تحصیلی جاری به مجموعه‌ی نظام آموزشی و در کنار آن معلمان و دانش‌آموزان آنها شوک وارد کرد.

پس از آنکه افراد از شوک به در آمدند، اولیایی که تا سال قبل مخالف بازگشایی مدرسه‌ها بودند الان پیگیر بازگشایی مدارس می‌باشند، زیرا با دردسرها و مشکلاتی که آموزش مجازی برای خانواده‌ها، معلمان و دانش‌آموزان به وجود آورده است طاقت از کف داده و اکثراً خواستار بازگشایی مدارس هستند.

اما همه‌ی اینها یک بعد از مشکلات آموزش مجازی است. دیگر آسیبی که اخیرا شاهد آن هستیم انتشار تصاویر دانش‌آموزان به عنوان کلیپ‌های خنده‌دار در صفحات مجازی است. شاید این مسئله خیلی ساده به نظر بیاید، اما انتشار تصاویر کودکان در فضای مجازی، جدای از اینکه باعث نقض حریم خصوصی کودک می‌شود، می‌تواند باعث اختلال در رفتار و عدم اعتماد به نفس آنها شود.

مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک اعلام کرده است که انتشار تصاویر کودکان در فضای مجازی و سایت‌های خبری علاوه بر نقض حریم خصوصی و حقوق آنها، کودکان را در معرض مخاطره و سوءاستفاده قرار می‌دهد و این اقدام ممنوع است.

مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری، در بیانیه‌ای آورده است که یکی از موارد فاحش نقض حقوق کودک نشر و بازنشر تصاویر کودکان با اهداف مختلف نظیر نمایش زیبایی‌ها و استعدادهای کودکان، بر انگیختن حس ترحم مخاطبان، تبلیغ کالا و خدمات در فضای مجازی و رسانه‌ی ملی، سایت‌های خبری و اینترنتی و صفحات شخصی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی حتی والدین است که این اقدام علاوه بر نقض حریم خصوصی کودکان، نادیده انگاشتن مصالح عالیه آنان تلقی می‌شود و به صورت بالقوه می‌تواند کودکان را در معرض مخاطرات و آسیب‌های جسمانی و روانی در آینده قرار دهد.

در این بیانیه تصریح شده است:‌ با عنایت به ماندگاری این تصاویر به‌ویژه در فضای مجازی، تصمیم امروز دائر بر نشر تصویر کودک به هر عنوان که ممکن است در آینده‌ی کودک از انتشار آن متضرر یا ناراضی تلقی شود، مغایر حق کودک بر کرامت انسانی، خشونت علیه کودکان، حق بر تعیین سرنوشت آنان همچنین به واسطه آسیب‌های روحی، جسمی و دیگر آسیب‌ها مغایر مصالح کودکان است. از این رو، هرگونه انتشار تصویر کودکان ممنوع و انجام آن نقض صریح حقوق آنان به شمار می‌رود.

اولیا و مسئولان مدارس و همه‌ی کاربران اینترنت و فضای مجازی باید حریم خصوصی کودکان را به رسمیت بشناسند. هر انسانی حریم خصوصی دارد و حفظ حریم خصوصی کودک از جمله حقوق کودک است و بخش اصلی تأمین این حق بر عهده‌ی والدین اوست. بهتر است زمانی که ناخواسته تصویر کودکمان در فضای مجازی سوژه‌ی خنده شد با عوامل انتشار آنها برخورد شود زیرا کودکانمان صادقانه و فقط برای آموزش و اولیا با اعتماد بر معلم تصویر کودک خود را در اختیار ایشان قرار داده است. البته مهمتر از برخورد قانونی، فرهنگ‌سازی است. باید جامعه به‌تدریج بیاموزد که چنین کاری زشت و نادرست است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=39771

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});