به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس اکبر فتحی در استودیوی بخش خبر شبکه سهند اظهار کرد: اصلاح الگوی کشت، اجرای شبکههای آبیاری، بهسازی کانالها و تشویق کشاورزان به استفاده از سیستمهای قطره ای و بارانی از مهمترین برنامههای این سازمان در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است.
وی با اشاره به مشارکت کشاورزان در اجرای طرحهای سازمان جهاد کشاورزی افزود: برای برون رفت از مشکلات ناشی از خشکسالی کشاورزان حوضه آبریز دریاچه ارومیه باید محصولات کم آب بر را کشت کنند.
فهرست
اجرای طرح مشارکت بهره برداران در توسعه پایدار کشاورزی با ژاپن
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان از اجرای طرح مشارکت بهرهبرداران در توسعه پایدار کشاورزی استان با همکاری ژاپن خبر داد و گفت: این طرح در ۱۲ شهرستان و ۷۰ روستای استان با مشارکت خود بهره برداران در حال اجرا است که به احیای دریاچه ارومیه کمک خواهد کرد.
وی افزود: در این طرح اقدامات بهزراعی (مصرف آب کمتر برای تولید محصول بیشتر)، دقت بیشتر در انتقال آب و جلوگیری از هدر رفت آب مزارع و در نهایت صرفه جویی انجام میشود.
فتحی با بیان اینکه امیدواریم این طرح به سایر روستاهای آذربایجان شرقی نیز تسری یابد، گفت: این طرح در راستای توجه به معیشت و درآمد بهره برداران برنامه ریزی شده است و بر این اساس میخواهیم با استفاده از تجارب بین المللی بدانیم که چگونه میتوان با مصرف آب کم، محصول بیشتری تولید کرد.
رییس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در این راستا برخی اقدام زیرساختی چون احداث شبکههای آبیاری انجام شده است، افزود: از تمامی کشاورزان خواهشمندیم تا هر چه سریع تر به تجهیز مزارع خود به این نوع شبکهها اقدام کنند و ۸۵ درصد منابع مالی این اقدام از محل منابع دولتی تامین میشود.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه، اظهار کرد: در کنار این حوضه، ۲ حوضه آبریز دیگر استان نیز درگیر خشکسالی و کم آب هستند.
حذف محصولات پرمصرف آبی و جایگزینی آن با محصولات کم آب بر
مهندس فتحی با بیان اینکه اقدامات جهادکشاورزی در حوزه خشکسالی دریاچه ارومیه در دو بحث ارتقای راندمان آبیاری و عملکرد در واحد سطح انجام میگیرد، گفت: در بحث راندمان آبیاری، اجرای شبکههای آبیاری و بهسازی کانالهای آبیاری و سیستمهای نوین آبیاری چون قطرهای و بارانی مطرح هستند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به طرح حذف محصولات پرمصرف آبی در اراضی حوضه دریاچه ارومیه و جایگزینی آن با محصولات کم آب بر، افزود: این اقدام مورد اقبال کشاورزان نیز قرار گرفته است و با مشارکت خود آنها انجام میشود.
رشد ۳۲۰ درصدی میزان گلخانههای استان
وی در خصوص اینکه آیا این طرح باعث کاهش درآمد کشاورزان نمیشود، خاطرنشان کرد: تنها در حوزه محصولات جالیزی چون گوجه فرنگی و خیار، طی سالهای اخیر میزان گلخانههای استان رشد ۳۲۰ درصدی داشت.