• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
8
یادداشت؛

زندگی لاکچری مدیران از صدقه سر بیت المال!

  • کد خبر : 41960
  • 22 آذر 1400 - 11:30
زندگی لاکچری مدیران از صدقه سر بیت المال!
یاز اکو - در حال حاضر شاهد زندگی های لاکچری برخی مدیرانی هستیم که حاصل از تلاش و لیاقت شخصی آنها نبوده بلکه از صدقه سر بیت المالی است که برای انجام امورات مردم به آنها سپرده شده است ولی متاسفانه به طرق دیگری هزینه می شود.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو، مدیریت در شرکت های تولیدی و صنعتی به جهت گردش مالی نسبتا بالایی که در مقایسه با ارگانها و سازمانهای خدماتی که بودجه ثابت و محدودی دارند از طرفداران بسیاری برخوردار است و از این جهت است که در ایام تغییرات مدیریتی پس از انتخابات های مختلف لابی های بسیاری برای تصدی سمت مدیر عاملی در شرکت های تولیدی و صنعتی صورت می گیرد.

چندین سال است که دیده و شنیده می شود افرادی که تصدی مدیریت در شرکت های تولیدی و صنعتی با گردش مالی بالا را به هر طریقی بر عهده می گیرند رو به سمت هزینه کرد بیت المال برای منافع شخصی و ارتقاع کیفیت زندگی خود و خانواده شان می آورند بطوریکه خرید اتومبیل های گرانقیمت در اختیار، خرید و یا اجاره خانه در نقاط گران قیمت شهر برای سکونت خود و خانواده شان که عمدتا هم به صورت مبله و با تمامی امکانات می باشد، در اختیار بودن چندین نفر از پرسنل شرکت برای انجام امورات شخصی مدیر عامل و … از نقاط مشترک برخی از مدیران شرکت های تولیدی و صنعتی می باشد که اخیرا نیز مطالبی در رابطه با تامین بخشی از مبلغ رهن خانه شخصی مورد استفاده مدیرعامل یک گروه صنعتی در تبریز در فضای مجازی منتشر شده که موجب انتقادات گسترده ای شده است که یک مورد از چندین مورد قابل ذکر می باشد.

در این میان وضعیت در شرکت های خصولتی بسیار حادتر از شرکت های تمام دولتی می باشد.شرکت خصولتی که ترکیبی از کلمات خصوصی و دولتی است یعنی تسلط دولت یا سازمان‌ها و نهادهای وابسته به دولت یا حاکمیت بر مجموعه‌های اقتصادی که در ظاهر خصوصی هستند؛ اما همین ظاهر خصوصی این نوع از شرکت‌ها بسترساز کاهش نظارت و باعث گسترش رانت و فساد می‌شود. خصولتی‌ها که به آن در اصطلاح شترمرغ هم می‌گویند، نه همچون شرکت‌های دولتی تحت نظارت شدید هستند و نه همچون شرکت‌های خصوصی سود و زیان برای آن‌ها مطرح است.

مدیریت در شرکت های خصولتی که نظارت بسیار کمتری بر عملکرد آنها به نسبت شرکت های دولتی وجود دارد بسیار آغشته به منفعت طلبی و سواستفاده می باشد چراکه مدیران عامل آنها به راحتی با تصویب چند مصوبه در هیئت مدیره ای که خود زمینه ساز انتصاب آنها هستند و کاملا تحت تسلط می باشند به راحتی بر بیت المالی که به آنها سپرده شده تسلط کامل پیدا می کنند و زندگی های لاکرچی که عمدتا هیچ یک از کارکنان شرکت تا به حال تجربه نکرده اند برای خود و خانواده شان دست و پا می کنند.

در حال حاضر کم نیستند شرکت های دولتی و خصولتی که مدیران شان با چنبره زدن بر بیت المال در پی تحقق آرزوهای فروخفته خودشان هستند که تا پیش از مدیریت در شرکت ها نتوانسته بودند به آنها دست پیدا کنند و حال با تصدی در یک سمت مدیرعاملی در صدد آن برآمده اند تا راه صد ساله را یک شبه طی نمایند.

اهمیت حفظ و صیانت از بیت المال به حدی است که امام علی علیه السلام خطاب به عبدالله بن زمعه (از پیروان و یاران آن حضرت) آن هنگام که از او، درخواست کمک می کند، ماهیّت بیت المال را برای او روشن می کند. او، بیت المال را نه مال شخصی امام می داند و نه مالِ فردی از مسلمانان، بلکه بیت المال، از آنِ مسلمانان است که در اختیار امامِ مسلمانان گذاشته می شود تا به عدل، به مصرف مسلمانان برسد.

هم اکنون که آیت الله رئیسی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران مسئولیت امورات اجرایی کشور را بر عهده داشته و پیش از این نیز در قوه قضائیه عملکرد درخشانی در مبارزه با فساد، رانت و سواستفاده داشته است انتظار می رود همچنان روند مبارزه با فساد و سواستفاده را ادامه داده تا دست افراد سودجو و منفعت طلب از بیت المال کوتاه شده و انجام امورات مردم به دست افراد صالح و با تقوا سپرده شود.

علاوه بر این انتظار می روند نهادهای نظارتی با شدت عمل بیشتری عملکرد مدیران شرکت های دولتی و خصولتی را زیر نظر داشته و مورد بررسی و کند و کاو قرار دهند تا از هرگونه سواستفاده از بیت المال جلوگیری شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=41960

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});