به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی، داود بهبودی در جمع مدیران استان اظهار کرد: همواره از وضعیت، جایگاه و رتبه استان در شاخصهای کلان و رفاه ابرازگلهمندی و نارضایتی میکنیم؛ اما اگر میخواهیم این وضعیت بهبود یابد، لازم است تحرک استان در شاخصهای مختلف از میانگین کشور بیشتر شود.
وی افزود: هدفگذاری دستیابی به رشد هشت درصدی اقتصاد تاکنون محقق نشده و این رشد به عنوان هدف سال آینده تعریف شده است؛ در هر صورت باید تلاش کنیم رشدی که در استان اتفاق میافتد از میانگین کشور بالاتر باشد تا بتواند وضعیت استان را بهبود بخشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی یادآور شد: سه ماه بیشتر تا سال آینده فرصت نداریم؛ برای مسیر رشد بلند مدت آذربایجانشرقی در قالب برنامه هفتم باید مگاپروژههایی تعریف و منابع جذب سرمایه معین شود.
بهبودی در عین حال خاطرنشان ساخت: در سال ۱۴۰۱ باید چند اقدام نرمافزاری را در دستور کار برنامهریزی استان قرار دهیم. از جمله اینکه به انحاء مختلف در جهت تامین اعتبار پروژههای خاتمه یافته بخش دولتی اقدام کنیم تا این پروژهها تاثیرات خود را در رشد اقتصادی استان نشان دهند.
ضرورت فراهم آوردن زمینههای سهلالوصول برای ارتقا بهره روی
وی در ادامه با اشاره به مغفول مانده بهرهوری در اقتصاد کشور گفت: ظرفیتهای خالی زیادی در صنعت استان وجود دارد که محصول شرایط رکودی، تحریمها، فضای نامناسب کسب و کار و محدودیتهای صادراتی است.
این اقتصاددان به مسائلی مثل پایین بودن راندمان محصول و مصرف بیش از حد آب در کشاورزی و رکود حوزه گردشگری به دلیل شیوع کرونا اشاره و تصریح کرد: فراهمآوری زمینههای نسبتا سهلالوصولی که میتواند بهره وری را ارتقاء دهد، ضروری به نظر میرسد.
بهبودی همچنین بر ضرورت رفع موانع صادراتی تاکید و تصریح کرد: بهبود فضای نرم کسب و کار، همبستگی و جلب مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی، رفع اشکالات فضای فرهنگی و مدیریتی استان در برخورد با صاحبان سرمایه مورد تاکید مدیریت ارشد استان است.