• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
8

وعده‌های وزیر کار توخالی بود/ مدیران توانمند تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی را کنار گذاشتند و افراد غیرمرتبط آورده‌اند

  • کد خبر : 44135
  • 07 دی 1400 - 19:40
وعده‌های وزیر کار توخالی بود/ مدیران توانمند تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی را کنار گذاشتند و افراد غیرمرتبط آورده‌اند
یاز اکو - موسوی لارگانی با انتقاد از وزیر کار می‌گوید به جای شایسته سالاری، فامیل بازی و فامیل سالاری جای آن را گرفته است که در همه قسمت‌های کشور هم وجود دارد. ما دیدیم مدیران توانمندی که در تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی و قسمت‌های دیگر بودند، نادیده گرفته و افرادی را با رشته‌های نامرتبط و عدم‌توانایی به کار گرفته شدند.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از رویداد ۲۴ محمد آیتی: تصور بسیاری بر این بود که اگر دولت سیزدهم روی کار بیاید، مدیرانی کار را به دست می‌گیرند که طبق وعده‌هایشان کشور را به سمتی بهتر از گذشته سوق دهند، اما اکنون که حدود پنج ماه از عملکرد دولت می‌گذرد، تصور‌ها نه تنها به وقوع نپیوست که حتی آمار و ارقام‌ها حکایت از وخیم‌شدن اوضاع دارد.

خیلی زود پس از شکل‌گیری دولت سیزدهم، مجلس به روند انتصابات فامیلی در وزارتخانه‌ها واکنش نشان داد. از سوی دیگر، کوچ برخی مدیران از دستگاه‌های دیگر به برخی وزارتخانه‌ها علیرغم تورم نیروی انسانی و افراد مستعد، سر و صدای زیادی را در جامعه به پا کرده است. در کنار این موضوعات، وعده‌های عجیب و غریب برخی وزرا که پس از ماه‌ها حتی به آن هم نزدیک نشدیم، بی‌اعتمادی را در جامعه بیش از پیش کرده است. یکی از وزرایی که اکنون چه به خاطر انتصاباتش و چه واسطه اظهارات و وعده‌هایی که در گذشته داده و رنگ واقعیت به خود نگرفته، منتقدان جدی پیدا کرده، «حجت‌الله عبدالملکی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.  

سید ناصر موسوی‌ لارگانی نماینده فلاورجان و منتقد حجت‌الله عبدالملکی در ایام معرفی او به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره عملکرد وی می‌گوید: متاسفانه بحث انتصابات فامیلی در کشور باب شده و منحصر به وزیر کار نیست و این واقعاً ظلمی است به کسانی که سال‌ها در آن مجموعه‌ها فعالیت کرده‌اند.

لارگانی به رویداد۲۴ می‌گوید: افرادی که سال‌ها در مجموعه‌ای فعالیت کردند انتظار دارند پس از مدتی، ارتقاء مقام پیدا کنند، چون به نوعی آن‌ها در نوبت بوده‎اند تا پستی را به دست بیاورند، ولی از آن محروم شده و یکی از راه می‌رسد و مسئولیت را به او می‌دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: جای شایسته‌سالاری را فامیل‌بازی و فامیل‌سالاری گرفته است که در همه قسمت‌های کشور هم وجود دارد. ما دیدیم مدیران توانمندی که در تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی و قسمت‌های دیگر بودند، نادیده گرفته و افرادی را با رشته‌های نامرتبط و عدم‌توانایی به کار گرفته شدند. به همین دلیل، مشکلاتی در کشور ایجاد شده و حتی بعضاً دیده‌ایم افرادی که به دلیل کم‌کاری از سازمان‌هایی عزل شده بودند الان پست‌های بالایی نصیبشان شده است.

موسوی لارگانی تصریح کرد: برخی وزرا در روز رای اعتماد شعار‌هایی دادند که مشخص بود اصلاً امکان‌پذیر نیست. مثلاً وزیر صمت گفت قصد صادرات یک میلیون خودرو را دارم. وقتی در کشور‌های دیگر خودرو‌هایی با قدرت و کیفیت و استحکام بدنه بالاتر تولید می‌شود، چطور او می‌خواهد پراید پرنقص ۱۸۰ میلیونی را صادر کند؟

وی در ادامه عنوان کرد: در بحث ایجاد اشتغال نیز هم وزیران گذشته کار و هم وزیر فعلی، شعار‌هایی دادند که مثلاً هر سال یک میلیون شغل ایجاد می‌کنیم، اما شغل پایداری که حقوق مکفی یعنی حداقل دریافتی را داشته باشد با کمتر از ۲۴ ساعت کار کردن در هفته امکان‌پذیر نیست. ولی تعریف شغل از سوی وزارت کار این است که اگر فرد یک ساعت هم در هفته شاغل باشد، دارای شغل محسوب می‌شود در حالی که واقعاً با یک ساعت و ۱۰ ساعت کار کردن در هفته زندگی تامین نمی‌شود.

نماینده استان اصفهان با اشاره به تعریف دولت در گذشته که شغل پایدار حداقل یک میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، گفت: حالا از حرف آقای عبدالملکی که گفته با یک میلیون می‌توان شغل ایجاد کرد بگذریم، اگر بگوییم ۱۰۰ یا حتی ۵۰ میلیون تومان برای ایجاد شغل پایدار نیاز داریم، دولت چگونه این مبلغ را می‌خواهد تامین کند؟ در این موضوعات مهم، بخش خصوصی ورود کرده است، ولی ما به آن‌ها اصلاً میدان نمی‌دهیم. الان خصولتی‌ها میدان را گرفته‌اند و توان ایجاد شغلی را هم ندارند و وعده‌های وزیر کار، همه توخالی بوده و کاری انجام نداده است.

موسوی لارگانی یادآور شد: زمان انتقادم از وزیر کار کنونی در مورد شخصیت ایشان حرفی نزدم، اما شعار‌ها و وعده‌هایش امکان‌پذیر نیست. بالاترین پست شغلی ایشان، معاون اشتغال کمیته امداد بوده است. در کمیته امداد پول قلمبه‌ای وارد می‌شود، مثلاً مجلس سالیانه ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال به کمیته امداد می‌دهد. حالا اگر این ۳۰۰۰ میلیارد تومان را به نرم افزار هم بدهیم، کار را به درستی و راحتی انجام می‌دهد. مثلاً به نرم افزار بگوییم این مبلغ را برای ایجاد اشتغال بین استان‌ها تقسیم کند؛ سیستم به سهولت این کار را انجام می‌دهد. پس این موفقیت نیست که بگوییم این آقا در کمیته امداد تعدادی شغل ایجاد کرده است، تازه در حالی که آن شغل‌ها پایدار هم نبوده است. اگر امروز وزیر کار با ابداع فکر و کمک نخبگان کشور روی به برنامه‌ریزی بیاورد و فکر‌هایی اساسی برای اشتغال‌زایی کند، می‌توان تاثیرگذاری مثبت آن را در آینده دید.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=44135

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});