• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
8

شرکت‌های فعال در حوزه متاورس کدامند؟

  • کد خبر : 44882
  • 13 دی 1400 - 13:00
شرکت‌های فعال در حوزه متاورس کدامند؟
یاز اکو - احتمالا این روزها کلمه متاورس را زیاد شنیده باشید. این حوزه یک نوع دنیای واقعیت مجازی است و فعلا در اول مسیر خود قرار دارد. بعد از تغییر نام فیسبوک به متا، موضوع متاورس جدی‌تر شد و اکنون موسسات و شرکت‌های زیادی در پی پیوستن به این حوزه هستند.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از اقتصادآنلاین؛ متاورس، شاید عملی کردن تمام فیلم‌های تخیلی باشد که قبلا دیده‌اید. متاورس در واقع دنیای است که مانند دنیای عادی هرکاری بخواهید می‌توانید انجام دهید. یک دنیای کامل مجازی که در آن غرق می‌شوید و به توسعه کسب و کار خود می پردازید. در حال حاضر به دلیل اهمیت آینده متاورس شرکتهای زیادی در آن سرمایه گذاری کرده‌اند.

در ادامه به معرفی مهم ترین شرکت های فعال در این حوزه پرداخته می شود.

۱- متا (فیسبوک)

فیسبوک (Facebook) بیش از سه میلیارد کاربر از سراسر جهان در شبکه‌های اجتماعی، مثل واتساپ، اینستاگرام و غیره  دارد. به تازگی این شرکت نام خود را به متا (meta) تغییر داده است تا خود را به عنوان شرکت فعال در حوزه متاورس معرفی کند. مارک زاکربرگ مدیر اصلی شرکت متا معتقد است که در سال ۲۰۳۰، بیش از یک میلیارد نفر در فضای شبیه‌سازی شده متاورس فعالیت خواهند داشت. زاکربرگ، متاورس را فراتر از فضای مجازی می‌داند که در آن افراد احساس بودن دارند و در تعامل با دیگران این حس حضور مشترک به اشتراک گذاشته می‌شود.

۲- شرکت آمازون

آمازون (Amazon) بزرگترین شرکت در حوزه تجارت الکترونیک در سطح جهان است که حجم عمده‌ای از تجارت الکترونیک را در بستر خود انجام می‌دهد. به عبارت دیگر آمازون بزرگترین شرکت خرده فروش در سطح جهان است که مدیر عامل آن یعنی جف بیزوس، ثروتمندترین مرد دنیا است. آمازون به دنبال راه‌اندازی یک شبکه بلاک‌چین متاورس است که در آن بتوان اقتصاد و تجارت جهانی را در فضای سه‌بعدی ایجاد کرد. برای بسیاری از افراد خرید برخی از کالاها مانند کفش و لباس در فضای الکترونیک منطقی به نظر نمی‌رسد چرا که از تن‌خوری آن نمی‌توان صرفا با دیدن یک عکس آگاه شد.

در فضای متاورس با استفاده از بسترهای ایجاد شده امکان انجام این نوع از مبادلات نیز فراهم خواهد شد. در واقع در فضای متاورس شما علاوه بر دیدن، مثلا لباس مورد تقاضای خود، می‌توانید آن را لمس کنید تا جنس آن را بهتر درک کنید یا اگر یک مواد خوراکی را می‌خواهید بخرید می توانید آن را بو کنید. آمازون در بسیاری از حوزه‌های فعال در این زمینه نیز سرمایه‌گذاری کرده است.

۳- اپل

اپل (Apple) یکی از بزرگ ترین شرکت جهان با ارزش ۳ تریلیون دلار و با مدیرعاملی استیو جابز، از قوی ترین شرکت های غول‌های فناوری دنیا است که با استفاده از امکاناتی که دارد، می‌تواند نقش بزرگی در ایجاد متاورس بازی کند. اپل فعالیت‌های خود در حوزه ساخت عینک‌های واقعیت افزوده را نیز آغاز کرده است و انتظار می‌رود آن‌ها در سال‌های آینده به بازار ارائه کند. علاوه بر این، اپل فعالیت‌های آزمایشی خود برای استفاده از پلتفرم‌های بلاک‌چینی را نیز آغاز کرده است. اگر متاورس را جدیدترین پدیده حوزه دنیای غیرمتمرکز در نظر بگیریم، قطعا ورود اپل به این حوزه توجه جهانیان را  به آن جلب خواهد کرد.

۴- مایکرو سافت

مایکروسافت (Microsoft) یکی از بزرگترین شرکت‌های نرم‌افزاری دنیا است که در حال تلاش برای ایجاد یک متاورس سازمانی است. این شرکت قرار است از نرم افزار Mesh for Teams  در سال ۲۰۲۲ رونمایی کند. با این نرم افزار و با استفاده از عینک‌های واقعیت مجازی (vr) می توانید تمام کارهای شرکت خود را در منزل انجام دهید. این نرم افزار در زمان کوید ۱۹ به وجود آمد ولی با ترند شدن موضوع متاورس بیشتر مورد توجه شرکت مایکروسافت قرار گرفت.

۵- گوگل

گوگل (Google) این شرکت اینترنتی نام آشنا، سال‌هاست به عنوان یکی از قوی‌ترین شرکت ها در حوزه وب فعالیت می‌کند. در حقیقت‌، در حال حاضر گوگل تجربه زیادی را به واسطه محصول عینک گوگل (Google Glass‌)  خود در زمینه واقعیت مجازی کسب کرده است. هرچند گوگل در زمینه متاورس تحقیقات خوبی انجام داده است ولی هنوز هیچ طرح خاصی از طرف گوگل برای فعالیت در متاورس ارائه نشده است.

نتیجه گیری

علاوه بر شرکت‌های بالا، شرکت‌های زیادی از جمله  اسنپ، روبلوکس و غیره در حال پیوستن به دنیای متاورس هستند. بنابراین دو نکته اصلی که احتمالا در آینده نزدیک با آن روبرو می شویم فراگیر شدن دنیای متاورس و تغییر بنیادی تمام شرکت های است که به این حوزه می پیوندند. طبیعتا تمام رمزارزهای که وابسته و توکن بومی این حوزه هستند رشدهای چشمگیری خواهند داشت. البته لازم است دقت کنید حوزه دنیای غیر متمرکز یک فناروی است و فناوری ممکن است دچار نقص شود یا یک فناوری معتبرتر به کلی فناوری قبلی را از بین ببرد. پس باید اتفاقات پیش روی شرکت های بزرگ دنیا به ویژه متا را زیر نظر داشته باشید تا در صورت پیشرفت حوزه متاورس از این قافله جا نمانید.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=44882

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});