به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی؛ “سعید قمیان” گفت: انجمن سینماگران آذربایجانشرقی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و همیاری انجمن سینمای جوانان ایران _ دفتر تبریز ، خانه سینمای مستند تبریز و انجمن پویانمایی استان بهمنظور ترغیب و تشویق هنرمندان سینما و در راستای تداوم اهداف چهارده دوره از همایشها و جشنواره های فیلم ( سیب و تبریز )، پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز را برگزار میکند.
وی افزود: این جشنواره با تأکید بر ضرورت گسترش تولید فیلم مبتنی بر تجربه، اندیشه و خلاقیت و نیز تشویق فیلمسازان جوان و ایجاد انگیزه مضاعف برای فعالیت های هنری، در شهر تبریز برگزار میشود.
قمیان، ارزش نهادن به جایگاه هنر هفتم و گسترش فعالیتهای سینمایی در استان آذربایجان شرقی، تأکید بر ضرورت تولید فیلم و ترغیب فیلمسازان استان به ساخت فیلم، شناسایی استعدادها و ظرفیتهای سینماگران استان و ایجاد فضای پویا و با نشاط در میان جوانان و اهالی سینما را از اهم اهداف این جشنواره برشمرد.
وی همچنین کمک به ارتقای سطح فنی و کیفی تولیدات فیلمسازان از طریق ارزیابی کارشناسی آثار و ایجاد کارگاههای آموزش سینما، مردمی نمودن هنرهفتم و ترغیب عامه به ارتقای سواد بصری و هنری و معرفی قدمت تاریخی و فرهنگی آذربایجان را از دیگر اهداف پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز دانست.
دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز، با اشاره به موضوع و قالب فیلمها اظهار داشت: موضوع فیلمها «آزاد» بوده و در قالبهای «داستانی»، «مستند» ، «نماهنگ» ، «پویانمایی» و «تجربی» مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.
وی همچنین بخشهای جشنواره را شامل بخش سینمای آذربایجان شرقی : مسابقه فیلمهای کوتاه با موضوع آزاد، بخش آئینه سینمای آذربایجان: اکران فیلمهای بلند سینمایی (تولید سینمای آذربایجان) ، بخش پوستر فیلم : ویژه گرافیست ها و طراحان پوستر فیلمهای تولیدی استان و بخش فیلم اولی ها : در راستای کشف استعدادهای درخشان تولید فیلم عنوان کرد.
قمیان تصریح کرد: در بخش جایزه ویژه به بهترین فیلم کوتاه جشنواره که به هر کدام از موضوعاتی همچون تولید، پشتیبانی، مانع زدایی ها – ایثار و شهادت – دفاع مقدس – عفاف و حجاب – نماز و نیایش – محیط زیست – آسیب های اجتماعی و بحران کرونا (فاصله گذاری اجتماعی، رعایت نکات بهداشتی و سختی ها و دشواری های پرستاران و کادر درمان) نگاهی موثر و هنرمندانه داشته باشند، جوایزی اهدا خواهد شد.
وی آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره را پانزدهم بهمن ماه جاری و زمان برگزاری جشنواره را دهم تا سیزدهم اسفندماه عنوان کرد و گفت: علاقمندان میتوانند آثار خود را تا تاریخ یاد شده به دبیرخانه جشنواره واقع در اول سربالایی ولیعصر- جنب پارک باغلارباغی- مجتمع سینمایی ۲۲ بهمن- کد پستی ۵۱۵۶۹۸۷۴۱۷ ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفکس: ۳۳۲۸۰۷۰۰-۰۴۱ تماس حاصل نموده و یا به سایت WWW.azcinemagaran.ir مراجعه نمایند.
براساس این گزارش شرایط و مقررات پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز به شرح ذیل است:
شرکت همه فیلمسازان، نهادها، سازمانهای دولتی و تهیهکنندگان بخش خصوصی آزاد است.
۱-اطلاع رسانی جشنواره از طریق شبکه های اجتماعی ، و دبیرخانه پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز، و فرآیند ثبت نام از طریق سایت رسمی جشنواره و یا مراجعه حضوری به دبیر خانه انجام خواهد گرفت.
۲- برای شرکت درجشنواره میبایست فرمهای مربوطه در سایت یا با مراجعه حضوری به دبیرخانه، تکمیل و پس از درج کد رهگیری، مشخصات فیلم( نام فیلم، نام کارگردان، مدت زمان فیلم، قالب فیلم) و شماره تلفن کارگردان و تهیه کننده بر روی DVD یا فلش نسخه ارائه شده به دبیرخانه دائمی جشنواره ارسال گردد.
۳- کلیه آثار شرکتکننده بایستی پس از فروردین سال ۱۳۹۸ تولید شده باشند. بدیهی است فیلمهائی که به دوره قبل جشنواره ارسال شده باشند امکان حضور در این دوره از جشنواره را نخواهند داشت. همچنین فیلمهای ارائه شده باید دارای تیتراژ بوده و سال تولید در تیتراژ ذکر شده باشد.
۴-بخش پوستر شامل تمام آثار تولیدی استان از سال ۱۳۹۸ به بعد می باشد. می بایست پوستر چاپ شده در اندازه A3 با رزولیشن ۳۰۰dpi به دبیرخانه دائمی جشنواره تحویل داده شود.
۵- حداکثر مدت زمان فیلمها ۶۰ دقیقه تعیین شده است .
۶- محدودیتی در تعداد آثار ارسالی وجود ندارد.
۷- فیلمهایی که استانداردهای فنی و نمایشی را نداشته باشند، از بخش مسابقه حذف خواهند شد.
۸- پس از راهیابی فیلمها به جشنواره، امکان خارج کردن آنها از برنامه وجود ندارد.
۹- اخذ تصمیم نهایی درباره موارد پیشبینینشده که در مقررات حاضر لحاظ نشده و یا ابهامهای ناشی از مفاد آن و تغییر در برخی از مقررات، با دبیر جشنواره خواهد بود.
۱۰- تکمیل فرم تقاضای شرکت در جشنواره به معنای قبول مقررات اعلام شده است که این مورد با امضای تهیه کننده صورت خواهد گرفت و مسئولیت حقوقی آثار ارسالی بر عهده امضاء کننده فرم درخواست است.
۱۱- فرآیند ارسال فیلمها به دبیرخانه جشنواره “یک مرحلهای” است و در صورت انتخاب فیلم، فایل ارسالشده بهصورت مستقیم و بدون هیچ تغییری به نمایش در خواهد آمد.
۱۲- برای فیلمهایی که توسط بیش از یک کارگردان ساخته شده باشند، یک نفر به نمایندگی از گروه کارگردانی به جشنواره معرفی می شود.
۱۳-بعد از راهیابی به بخش مسابقه به هیچ عنوان امکان تغییر و یا ارسال مجدد آثار وجود ندارد.
۱۴- دبیرخانه از دریافت آثار ارسالی پس از موعد مقرر معذور است. در صورت تمدید زمان ارسال آثار از طریق سایت جشنواره و شبکه های اجتماعی، اطلاع رسانی خواهد شد.
۱۵- دبیرخانه آسیبهای ناشی از ارسال نادرست آثار را بر عهده نمیگیرد.
۱۶- آثار ارسالی به شرکتکنندگان عودت داده نخواهد شد.
۱۷- دبیرخانه جشنواره مجاز است بخشهایی از فیلمها را در تهیه تیزر جشنواره، امور تبلیغاتی یا پخش از شبکه استانی صداوسیما مورد استفاده قرار دهد.
۱۸- ورودیه برای هر اثر ارسالی ۵۰۰۰۰۰ ریال تعیین می باشد که به حساب انجمن سینماگران استان به شماره “۱۴۰۰۶۳۹۳۸۷۹” بانک ملی شعبه دانشگاه واریز می شود.
شرایط فنی آثار و فرمت های مورد پذیرش:
_ همه آثار ارسالی بایستی بهصورت فایل Data بر روی DVD یا فلش به دبیرخانه جشنواره ارائه شوند. (فیلمهایی که بهصورت DVDVideo یا همان فایلVOB ارسال شوند در جشنواره پذیرش نخواهند شد. جشنواره از پذیرش آثار بر روی نوارهای DVcam یا HD cam معذور است)
_ آثار بایستی در یکی از قطعهای Full HD- HDV و ابعاد تصویرHD720p یا Full HD 1080p باشند.
_ فرمتهای قابلپذیرش MP4(H264) –MPEG2 -MPG4( H264) – MOV هستند.
جوایز :
– جایزه بهترین فیلم داستانی(بخش سینمای آذربایجان شرقی) تندیس جشنواره+دیپلم افتخار+ جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین فیلم مستند(بخش سینمای آذربایجان شرقی): تندیس جشنواره+دیپلم افتخار + جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین فیلم تجربی(بخش سینمای آذربایجان شرقی): تندیس جشنواره+ دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین فیلم انیمیشن(بخش سینمای آذربایجان شرقی): تندیس جشنواره+ دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۶۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین کارگردانی: تندیس جشنواره+ دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین فیلمنامه: تندیس جشنواره + دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین تدوین: تندیس جشنواره + دیپلم افتخار + جایزه نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین تصویربرداری: تندیس جشنواره +دیپلم افتخار+ جایزه نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین بازیگر مرد: تندیس جشنواره +دیپلم افتخار + جایزه نقدی به مبلغ ۴۰میلیون ریال
– جایزه بهترین بازیگر زن: تندیس جشنواره +دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین نماهنگ(بخش سینمای آذربایجان شرقی): دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۳۰میلیون ریال
– جایزه بهترین گریم: دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال
_ جایزه بهترین موسیقی فیلم : دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۳۰میلیون ریال
_ جایزه بهترین صدابرداری: دیپلم افتخار + جایزه نقدی به مبلغ ۳۰میلیون ریال
_ جایزه بهترین صداگذاری: دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال
-جایزه بهترین جلوه های ویژه : دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین طراحی صحنه : دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین پوستر فیلم ( ویژه بخش پوستر فیلم) : دیپلم افتخار +جایزه نقدی به مبلغ ۲۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین تحقیق و پژوهش فیلم مستند: دیپلم افتخار + جایزه نقدی به مبلغ ۳۰ میلیون ریال
– جایزه بهترین فیلم اولی ها: دیپلم افتخار +جایزه نقدی از طرف انجمن سینمای جوانان ایران – دفتر تبریز
-جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند : دیپلم افتخار+ جایزه نقدی از طرف خانه سینمای مستند تبریز
– جایزه بهترین کارگردانی فیلم انیمیشن : دیپلم افتخار + جایزه نقدی از طرف انجمن پویانمایی استان
– جایزه ویژه در ۷ موضوع شامل: ” تولید، پشتیبانی، مانع زدایی ها – ایثار و شهادت – دفاع مقدس – عفاف و حجاب – نماز و نیایش – محیط زیست – آسیب های اجتماعی و بحران کرونا (فاصله گذاری اجتماعی، رعایت نکات بهداشتی و سختی ها و دشواری های پرستاران و کادر درمان)” هر موضوع به صورت جداگانه، دیپلم افتخار + جایزه نقدی
– جایزه بهترین فیلم به تهیه کننده حقیقی تعلق خواهد گرفت.